• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş: "Peygamberin davasına sahip çıkalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselam)'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle, kutlama mesajı yayımlayarak Peygamberin davasına sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Aktaş tarafından yayımlanan tebrik mesajında; Mevlid Kandili'nin tüm İslam Aleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlar getirmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Hazreti Peygamberin doğumunun Allah'ın insanlığa en büyük nimetlerinden birisi olduğuna işaret eden Aktaş, "Günümüz insanı O'nun ahlakı ve sünnetine, örneklik ve rehberliğine, manevi önderliğine ihtiyacı vardır. Kan, şiddet, kanlı planlar ve savaşların pençesinde inleyen insanlık; kin nefret ve intikamı, sevgi, muhabbet ve rahmete dönüştüren sevgili iki cihan Peygamberimizin sıcak soluğuna, rahmet yüklü mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır." dedi.

Müslümanlar açısından Peygamberin hayatına dair edinmeleri gereken dersin Peygamberi anlamak, anlatmak ve sünnetini yaşamak olduğunu belirten Aktaş, şöyle devam etti:

Bugünler vesilesiyle maksadımız, Peygamberimizi anlamak ve anlatmak olmalıdır. O'nun evrensel olan risaletini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımızda uygulamaya gayret etmek olmalıdır. Çünkü Yüce Allah'ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yolu, Hazreti Peygamber'e uymak, O'nun ahlakıyla ahlaklanmak ile olacaktır.

Mesajda son olarak; Mevlid Kandili'nin tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını temenni eden Aktaş, idrak edilen Mevlid Kandili'nin tüm İslam âleminde uyanışa, kardeşliğe, birliğe, zulme karşı ortak mücadeleye ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir