• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Bingöl`de 2 PKK Zanlısı Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mirzan Mahallesi`nde 2 kadının kırsal alana çıkartılmak suretiyle PKK`ya  teslim edileceği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatıldı.

Yenişehir Mahallesi Fuzuli Caddesi`nde seyir halindeki bir otomobilde yapılan aramada, sürücü Y.T, araçta bulunan M.B. ile S.B. (35) ve B.D. (15) adlı bir genç kız ve bir kadın gözaltına alındı. B.D. ve S.B, emniyetteki ifadelerinde, Y.T. ve M.B`nin, kendilerini PKK`nın dağ kadrosuna katmak için Diyarbakır`dan zorla getirdiklerini, belirterek zanlılardan şikayetçi oldu.

PKK`ya katılmak istemediklerini, ailelerinin yanına gitmek istediklerini ifade eden S.B. ile B.D, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ailelerine teslim edildi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Y T. ve M.B ise, "PKK dağ kadrosuna kandırarak katmak", "örgüt propagandası yapmak", "terör örgütü mensuplarına malzeme götürmek", "Bingöl`deki polis otosuna silahlı saldırı olayında yer almak" suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevine gönderildi.

Bu arada, S.B ile B.D`nin aileleri tarafından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan, PKK`ya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Saray Mahallesi`nde durdurulmak istenen ancak "dur" ihtarına uymayarak, Şaban köyü yoluna giden otomobil polis ekiplerince yakın takibe alındı. Yaklaşık 3 kilometre gittikten sonra otomobili terk ederek, ormanlık alana kaçmaya çalışan şüphelilerden Ö F. E, yakalandı. Otomobilde yapılan aramada ise suikast olaylarında kullanılabilecek lazer pointerli 1 adet tabanca ve susturucu, çok sayıda kırsal alanda çekilmiş PKK`lılara ait fotoğraf, örgütsel dokümanlar, işadamlarından istenecek haraç listesi ele geçirildiği bildirildi.

Olayın ardından aracın sahibi A D`de emniyete gelerek, teslim oldu. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ö. F. E, çıkarıldığı mahkemece "PKK üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir