• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
Bitlis`te Hayır Çarşısı kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Açılışa Bitlis il Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü ve birçok kurum amiri katıldı.
 
Açılışta konuşma yapan Vali Yurdakul başlattıkları kampanyanın öneminde değindi. Yurdakul, "Öncelikle bizler bu gün birçok gömleği, ayakkabıyı, kravatı, çorabı ve benzeri eşyaları bir iki sefer giydikten sonra evde bulunan elbise dolaplarına atıyoruz. Ve kullanmıyoruz. Biz bunları yaparken öte tarafta gezip dolaştığımız köylerde görüyoruz ki soğuktan üşüyen, ayağında bir çift çorabı olmayan, ayağında ayakkabı, sırtında montu olmayan çocuklarla karşılaşıyoruz. Bu sadece gördüklerimiz. Fakat görmediğimiz birçok insanımız bu durumdadır." dedi.
 
"Bu projeye İslam`daki mağdur ve muhtaçlara yardım ediniz! Emrini kendisine şiar edinen herkesin katkı sağlamasını umut ediyorum." Yurdakul şöyle konuştu: "Ben sabah elbise dolabında giyeceğim gömleği, takacağım kravatı ve giyeceğim takım elbiseyi beğenmeye çalışırken gördüm ki hakikaten bu dolapta giymediğim ve ya bir kez giydiğim elbiseler var. Ve bunu kullanmıyorum. Bu elbiseleri toplayarak hayır çarşısına getirip, teslim ederek ihtiyaç sahibi olan insanlara verilmesi gerektiğini düşündüm. Ve böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Her kesden şunu bekliyoruz: `Evde fazla bulunan modası geçmiş veya kullanmadığınız elbise, ayakkabı ve benzeri giyecekleri getirin, bu hayır çarşısı dediğimiz yerde bir elbise bankası olarak toplayalım. Ve ihtiyacı olduğunu tespit edilen ailelere ve şahıslara dağıtalım.` Hayırsever iş adamlarımız, bizlere bu projeyi gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ederek şunu belirttiler: `Bizler Bitlis`in dışındayız. Oradaki fakir ve yardıma muhtaç insanların durumunu bilmiyor ve onları tanımıyoruz. Sizlerin bu aileleri tespit ederek bizlere ulaştırıp, onlar için bizleri hayra teşvik etmenizden dolayı teşekkür ederiz deyip bu projeyi destekleyeceklerini belirttiler. Bizlerde bu iş adamlarımızın ve hayırsever halkımızın yardımıyla inşallah yardıma muhtaç insanlara bu hayır çarşısı projemizle ulaşmaya çalışacağız.`" İfadelerini kullandı.
 
Vali Yurdakul`un eşi Emine Yurdakul ise " Bitlisin tarihi temellerinde yardımlaşmanın ve fedakârlığın ne kadar ön planda olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sebep ile bu yardımlaşma projesini başlatmaya cesaret ettik. Ve projeyi başlattık. Sivil toplum kuruluşlarımız ve basın organlarımız bu konuda büyük bir farkındalık oluşturacaklar." Şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir