• DOLAR 34.265
  • EURO 37.394
  • ALTIN 2919.03
  • ...
Bir Türkiye klasiği; faili polis, koruyanı devlet, örteni medya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Abdurrahim Ay, 10 Şubat 2013 tarihinde Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semtinde polise ait aracı ile ezildiği belirtilen Şahin Öner`in ölümü ile ilgili olarak Dernek binasında bir basın açıklaması düzenledi.

 

Ay basın açıklamasında, görgü tanıklarının ifadeleri ve basına yansıyan bir takım fotoğraflarla olayın çarpıtıldığı şüpheleri doğduğunu, akabinde basına yansıyan otopsi raporu ve ambulans kayıt formu ile karanlık olayın gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirtti.

 

Ambulans kayıt formunda ölen gencin Şehitlik polis karakolundan telsiz anonsu üzerine alındığını ifade eden Ay, \"Ambulansın yaklaşık yarım saat karakolda bekletildiği anlaşılmış ve en son olarak açıklanan otopsi raporunda gencin bedeninde ateşli ve patlayıcı madde buluntusuna rastlanmadığı, sol 4 kaburgasının kırık ve vücudun sağ bölgesinde ise yoğun sürtünmeden kaynaklı yaralanmaların gerçekleştiği anlaşılmıştır. Bu haliyle görgü tanıklarının ifade ettiği üzere polise ait akrep tipi araç ile gencin ezildiği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Netliğe kavuşması aşamasına kadar dikkatle takip ettiğimiz olayda, polis ve mülki yetkililerin yıllardır bu bölgede sahneledikleri \"Faili Polis/koruyanı devlet/Örteni medya-bir Türkiye Klasiği\" filmini 2013 yılı itibariyle tekrarını izleme imkanı bulduk\"

 

Ortaya çıkan gerçek karşısında lafı uzatmanın, eğip bükmenin ve süslemenin hiç gereğinin olmadığını ifade eden Ay, \"Şahin Öner adlı genci ezen araç, bu aracın sürücüsü ve ekibi, genci hastane yerine karakola götürüp parmak ve tırnak izi alan, önce ezmek ve sonra da tedavi etmemek suretiyle ölümüne neden olan, tutanakları imzalayan polisler ve olayı çarpıtıp, suçluları kayıran ve yargıyı etkileyen diğer yetkililer halen makamlarında ve işlerinin başlarındadırlar\" dedi.

 

Açıklamanın devamında Ay, \"Güvenlik görevlileri tarafından yasa ile tanınan yetkiler kötüye kullanılarak ve hatta çoğu zaman bu sınırların çok dışına çıkılarak insanların en temel hakları ayaklar altına alınmaya devam etmektedir. Bu da bir süre önce başlatığımız `Dikkat Polis Geliyor` kampanyamızın ne kadar haklı olduğuunu göstermektedir\" ifadelerine yer verdi

 

Şimdi sınavını verme sırası Yargı ve Hükümete olduğunu söyleyen Ay son olarak, \"Ya valiyi ve tüm sorumluları en kısa sürede görevden alıp yargı önüne çıkarıp en azından bu kanın lekelerinin vicdanlara da sirayet etmesine engel olacaklar ya da Şahin Öner`in katlinin ortağı haline geleceklerdir. Hükümetin ve Yargının tavrı ve tercihi hangi yönde olursa olsun bu olayın takipçisi olacağımız\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir