• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Emperyalistler, dünyayı dizayn ve terbiye etmeye çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Geçen hafta TBMM`de kabul edilen Terörün Finansmanı Tasarısı kabul edilerek onaylamak üzere Cumhurbaşkanı Abullah Gül`e gönderilmesinin ardından, yasaya gösterilen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Diyarbakır Memur Sen Konfederasyonu Bem Bir Sen (Belediye ve özel İdareler Birliği) İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e bir mektup gönderdi. Gökdemir, Cumhurbaşkanı Gül`e gönderdiği mektupta, bu yasa ile Türkiye`de ki sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu insani yardım çalışmalarının önünün kesilmek istendiği belirtilerek, bu yasanın iptal edilerek meclise iade edilmesini istedi.
 
Gökdemir mektubunda, "Uluslar arası politik bir duruşu ifade eden "terör" ve "terörizm" tanımlarının paranoyak/egemen küresel emperyalistlerin tek taraflı olarak belirlenmiş olması ve bu tanımın 11 Eylül`den sonra özellikle İslam Coğrafyasındaki etkileri göz önüne alındığında söz konusu tasarının iyi niyetten uzak ve tüm dünyayı dizayn ve terbiye etme amacını taşıdığı görüldüğüne" vurguda bulundu.
 
Mektupta, son yıllarda gelişen araçlarla iletişimin yaygınlaşması, Müslüman halkların arasındaki yakınlaşma ve dayanışmanın artmasının batı küresel hegemonyanın dünya üzerindeki zulüm planlarına zarar verdiğini dile getiren Gökdemir daha sonra mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu uluslar arası ölçekli çalışmalar ve raporlar dünya gündemini etkilemektedir. Bu gelişmelerden rahatsız olan hukuksuz güç kullanan devletler, kendi planlarını ve menfaatlerini riske atan her Sivil Toplum Kuruluşunu, siyasi grup ve camiayı terörist ilan etmekledirler. Özellikle insani yardım kuruluşlarının ve daha genelde tüm STK`ların sıradan, küçük bir yardımlaşma faaliyeti dâhil her bir faaliyeti, hukuksuz güç kullanan devletlerin menfaatlerine göre veya istihbarat örgütlerinin çoğu zaman kurguladığı gizli bilgi ve belgelere göre keyfi bir biçimde terörizm kapsamına alınabilecektir. Bu kuruluşların malvarlıklarının dondurulması ve mallarına el konulması, faaliyetlerinin engellenmesi, bu kuruluşlarla ilişki kuran bütün kişilerin/örgütlerin kara listeye alınması yargısal bir süreç gerçekleşmeden tamamen idari bir tasarrufla sağlanacaktır."
 
Bu yasa ile insanlığın ortak kazanımlarından örgütletme hürriyeti, mülkiyet hakkı, adil yargılanma hakkı ve etkili hukuk yoluna başvuru hakkı gibi hak ve hürriyetler hiçe sayıldığını söyleyen Gökdemir son olarak, "Bu yasa ile ülkemizde ki sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu insani yardım çalışmalarının önü kesilmek istenmektedir. Bundan dolayı bu yasanın bu şekilde yasalaşması ileride STK`ler açısından telafisi mümkün olmayan büyük mağduriyetler yaşatacağından dolayı bu yasanın iptal edilerek TBMM meclisine iade
edilmesini istiyoruz" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir