• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülke genelinde aralıklarla görülecek yağışların Marmara`nın doğusu ile Muğla, Antalya`nın doğu çevreleri, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Tunceli, Bingöl, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Afyon, Kütahya, Bolu ve Kastamonu`nun yüksekleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile akşam saatlerinden itibaren Marmara`nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile doğu Anadolu`da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


Hava sıcaklığının Marmara`da hissedilir derecede olmak üzere Ülkemizin batısında azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgârın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara`nın kuzey ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.


ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Yağmurlu (5/10)
İstanbul: Kuvvetli yağmurlu (5/8)
İzmir: Sağanak yağışlı (8/11)
Bursa: Yağmurlu (6/8)
Konya: Hafif yağmurlu (4/10)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/16)
Mersin: Sağanak yağışlı (11/17)
Osmaniye: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/16)
Hatay: Sağanak yağışlı (9/13)
Diyarbakır: Sağanak yağışlı (1/11)
Batman: Sağanak yağışlı (1/12)
Şanlıurfa: Sağanak yağışlı (6/15)
Gaziantep: Sağanak yağışlı (2/11)
Mardin: Sağanak yağışlı (6/10)
Şırnak: Yağmurlu (4/10)
Van: Karla karışık yağışlı (-3/7)
Bingöl: Kuvvetli sağanak yağışlı (1/9)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir