• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Macron’un tedaviye ihtiyacı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’da son dönemde İslam’a ve Müslümanlara yönelik çirkin ve kabul edilemez tutuma sert tepki gösterdi:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron denilen zatın İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten bir yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz.

CAMİYE BASKININ İZAHI OLAMAZ

Avrupa’da son dönemde tırmanan İslam düşmanlığının her gün yeni ve endişe verici emareleriyle karşıyoruz. Almanya’da bir camiye yüzlerce polisle saygısız bir şekilde yapılan baskının ne güvenlik kaygısıyla ne de başka bir gerekçeyle izahı olamaz. Bunun adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerini Müslümanlar olarak biz Hristiyanların mabedlerine yaptık mı? Yapmadık ve yapmayız. Çünkü bizim karakterimizde, bizim cibilliyetimizde böyle bir anlayış yok.

DÜPEDÜZ İSLAM DÜŞMANLIĞI

Ama bunların liderleriyle görüştüğümüz zaman ‘Nasıl oldu ya’, ‘Olmaz böyle bir şey ya’ hemen buna başlarlar. Bütün kayıtlar ortada. Bunlar da özgürlük diye bir şey yok. ‘Laiklik, laiklik’ diyorlar laiklik diye de bir şey yok. Hep yalan. Yalan, yalan, yalan. Güya özgürlüğün ve laikliğin kalesi Fransa’da, Peygamber Efendimiz’e hakaret eden karikatürlerin binaların dış yüzeylerine yansıtılması en sefilinden bir bayağılıktır. Bunun adı da özgürlük değil, düpedüz İslam düşmanlığıdır.

FAŞİZM YENİ BİR SAFHAYA GEÇTİ

Avrupa’daki her İslam düşmanlığı aynı zamanda Türk düşmanlığıdır. Çünkü Batılı için Müslüman Türk’tür aynı şekilde Türk Müslüman’dır. Ülkemizin üyeliğine karşı sergilenen riyakarlıkta ‘AB değerleri’ diye dünyaya yutturulmaya çalışılan bağnaz ve faşist zihniyeti zaten görmüştük. Şimdi kendi vatandaşı olan Müslümanların haklarına yönelik bu tür saldırılarla Avrupa faşizmi yeni bir safhaya geçmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir