• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl`de telefon dolandırıcılığı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl`de meydana gelen telefonla dolandırıcılık olaylarında 4 kişi toplam 50 bin 860 lira dolandırıldığı belirtilerek telefon dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunuldu.
 
Ocak ayı içerisinde 4 kişinin toplamda 50 bin 860 lira dolandırıldığı ifade edilen açıklamada, "Son zamanlarda ülke genelinde vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi, savcı ve polis olarak tanıtarak, vatandaşların isimlerinin veya kimlik bilgilerinin terör olaylarına karıştığını, soruşturma yapıldığını, kimlik bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğunu, örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını, şahısların yakalanması için verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para göndermesini isteyerek haksız menfaat temin eden bir dolandırıcılık suç örgütünün Bingöl`deki vatandaşları da maddi ve manevi zarar verdikleri son zamanlarda artan müracaatlardan anlaşıldığı" kaydedildi.
 
Vatandaşların kendilerini arayıp para ve kontör isteyen kişilere itibar etmemeleri gerektiği dile getirilen açıklamada, hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisinin vatandaştan kontör ya da para talep etmeyeceği belirtildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir