• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Esnaf kurumsallaşmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyet binasını ziyaret ederek Başkan Uğur Kapuci ve yönetim kurulunu tebrik etti.

Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Batman basını ve esnafın sorunları ile ülke gündemi konuşuldu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında Akyıldız, Batman basının çok aktif olduğunu ve bu yönüyle takdir ettiklerini söyledi.

Eski Başkan M.Kemal Çelik`in yeniden aday olmamasına değinen ve aday olmaması yönündeki açıklamasını takdirle karşıladığını belirten Akyıldız, \"Yöneticilerin yeni yönetimlerin önünü açması gerektiğine inanıyorum. Yöneticiler zamanı gelince bırakmasını bilmelidir. Bu anlamda eski başkanınız Kemal Çelik`in tavrını takdirle karşılıyorum. Yeni yönetimin de devraldığı hizmeti daha ileriye götüreceğine inanıyorum. Bölgede gazetecilik yapmak zorluk isteyen bir meslektir. Sizleri odam adına tebrik ediyorum. Yeni yönetim hayırlı olsun\" şeklinde konuştu.

Esnafın sorunlarnında konuşulduğu ziyaret sırasında, Akyıldız, esnafın kurumsallaşması ve örgütlenmesi gerektiğini belirterek, \"Esnafın resmi kayılarının olması ile işlerini büyütme şansı var. Resmi kayıt olmadığı zaman enafın işini büyütme şansı yoktur\" dedi.

Akyıldız konuşmasının sonunda, oda olarak esnafın sorunlarıyla daha etkin bir şekilde ilgilenmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında Batman ve ülke gündemindeki diğer konular da ele alınarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir