• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bitlis`te `Ey insan` Projesi Tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Valiliği öncülüğünde il merkezi ve bağlı köylerde; 0-18 yaş aralığında bulunan, imkânsızlıklar nedeniyle yeteneklerini geliştirmemiş, herhangi bir sosyal ve kültürel faaliyete bulunmamış, kendini yönetme farkındalığına sahip olmayan çocuklar ve gençlere yönelik olarak başlatılan proje tanıtıldı.
 
"Ey İnsan" projesinin,114 gönüllü ile kültürel ve eğitsel anlamda desteklemelerini sağlamaya yönelik bir çalışma olduğunu belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürü Veysi Oruk, katılımcı ve gönüllülere projenin amaç ve gayesini anlattı. Oruk, "Bitlis ili ve bağlı köylerde yaşı 0-18 arasında bulunan 14 bin 400 çocuk ve gencin, milli ve manevi duygularının sosyal ve kültürel çalışmalar yoluyla geliştirilerek, ülkemize daha faydalı ve bilinçli vatandaş olmalarının sağlanması ve bunları topluma kazandırılması amaçlanmıştır. bu anlamda çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel, sosyal, sportif ve farklı alanlarda yetiştirerek onlara sahip çıkılacak" dedi.
 
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz da, "İlk başta bizler eğitim camiası olarak eğitim verdiğimiz çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Nitekim mensup olduğumuz inanç, en iyi insan diğer insanlara yararlı olandır. Bu insanlara yararlı olmayı kendimize şiar edinmeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize karşı güler yüzlü ve merhametli olmalıyız. Onlara maddi ve manevi olarak destek çıkmalıyız. Onların her şeyden önce maneviyata ihtiyaçları vardır. Bizler eğitimciler peygamber mesleğini icra ediyoruz. O peygamber ki, en cahil toplumları, kavimleri ve insanları bir araya getirerek onlara sevgiyi ve insanlığı aşılayan peygamber mesleğini icra ediyoruz. Bizler de bu doğrultuda insanlara kültürlerini aşılamaya çalışacağız. Onları benliklerine bağlı kalmalarını sağlayacağız. Bizler ne zaman kültürümüzden, değerlerimizden ve benliğimizden uzaklaştıksa işte o zaman Avrupa`nın gerisine düşmüşüz. Bizler körü körüne taklitçiliğe çalışmışız. Avrupa`nın değerlerine kendimizi kaptırmışız böylelikle kendi değerlerimizden uzaklaşmışız. Onun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çok iyi yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.
 
İl Valisi Veysel Yurdakul ise, bu projeyi desteklediklerini ve çok önemsediklerini belirterek, "Bu projenin ilk ayağında il ve ilçeler toplamında 60 bin çocuk ve gençlere hizmet etmeyi hedefliyoruz. Devletimizin, işadamlarımızın ve gönüllülerimizin katkı ve finansmanlığıyla ilk etapta 6 milyon küsur bir bütçe hazırladıklarını" belirtti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir