• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Eylemci İşçiler: `Artık Sesimizi Duyun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman`da Sendikaya üye olduklarından dolayı işten çıkarılan işçilerin eylemi 20. gününde. Bugün saat 12.00`da Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklaması, Hak İş Sendikası Kayseri başkanı ve Gaziantep Şube Başkanının katılımı ile gerçekleşti.
 
Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Kaplan çalmadık kapı bırakmadıkları ancak tüm kapıların üstlerine kapandığını kimseden hiç bir şekilde yanıt alamadıklarını belirtti.
 
"Mülki amirler bize işvereni rahatsız etmeyin Demokrasi Parkı`nda toplanmayın diyorlar nedeni ise işverenin rahatsız olmasıymış" diyen Kaplan, "Mülki amir sadece zenginlerin değil herkesin mülki amiri olmalıdır. Mazlumun yanında olun. Evine ekmek götüremeyen bu insanları da görün" dedi.
 
Devletin mülki amirleri zengini korusun diye göndermediğini dile getiren Kaplan, Hükümete seslenerek,"Ey milletvekilleri, Ey Belediye Bakanı, Ey Emniyet Müdürü, Ey Devlet, niye hizmet ediyorsunuz onu bana söyleyin" diyerek tepkisini dile getirdi. Son olarak kendilerinin iyi niyetli olduklarını ifade eden Kaplan, "Niyetimiz kimseyi kışkırtmak değildir, niyetimiz haklarımızı almaktır" dedi.
 
Türkiye`de siyasetçisinden mülki amirine kadar herkesin haksızın yanında olduğunu savunan Kayseri Hak İş Sendika Başkanı ise, meclise gittiklerini, konuyu oraya kadar taşıdıklarını ancak hiç kimsenin ağzını bıçak açmadığını söyledi. Adıyaman Ak Parti milletvekillerine seslenen Kayseri Hak İş Sendika Başkanı, "Gelin Bu insanların ne çektiğini yerinde görün" dedi.
 
Adıyaman Memur Sen Şube Başkanı Gaffari İzci de, yaptığı kısa açıklamada, işçilerin yanında olduklarını ve onların bu onurlu duruşunu takdir ediklerini ifade etti.
 
"Direne direne kazanacağız, sedika hakkımız söke söke alırız" sloganları eşlinde yürüyüş yapan işçiler, daha sonra Organize Sanayi Bölgesine giderek eylemlerine orada devem ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir