• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kan Davalı  aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 9 yıldan bu yana aralarında kan davası bulunan Diyarbakır`ın Bağlar ilçesine bağlı Tellikaya (Qanqirt) ve Topyolu (Dehlê) köyündeki Kurt ile Koyuncu aileleri Tellikaya Kur`an Kursunda verilen barış yemeğinde bir araya geldiler.

 

Diyarbakır Bağlar ilçe Kaymakamı Dursun Balaban`ın da bulunduğu barış yemeğine çevre köylerden çok sayıda vatandaş ve kanaat önderi katıldı. Barış yemeğinde İLKHA`ya kısa bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Balaban, \"Böylesine barış, huzur dolu bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyuz. İsteğimiz insanların kavga etmeden, birbirini incitmeden anlaşabilmesidir. Kan davalı bu ailelerin barışması bizleri son derece mutlu etmiştir\" dedi.

 

Kan davalı ailelerin barışmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Kanaat önderlerinden Şeyh Hatip Yüksel \"İnsanoğlu aklını çalıştırdığı müddetçe sürekli başarılı olur. Aksi takdirde hem dünyada hem de ahrette kaybedenlerden olur. Akıl büyük bir cevherdir. Bu kardeşlerimiz de akıllarını kullanarak bugünkü barışa imza attılar umarım bu tür davranışlar herkese örnek olur\" ifadelerini kullandı.

 

Tellikaya (Qanqirt) köyü muhtarı Abdulaziz Kurt ise, \"Şükürler olsun ki 9 yıldır devam eden kan davası bugün barışla sonuçlandı. Bu barıştan dolayı hepimiz sevindik. Barışı Allah herkese nasip etsin\" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir