• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Sevgililer Günü Hıristiyan Bayramıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı`da faaliyet gösteren Rehber-Der Kadın Kolları sorumlusu Bilgen Dursun, 14 Şubat sevgililer gününün İslam toplumu üzerindeki tahribatı ve takınması gereken tavırlar hakkında açıklamalarda bulundu.

14 Şubat sevgililer günü tarihçesi
Bir Hıristiyan bayramı olarak kutlanan 14 Şubat`ın daha sonra sevgililer günü olarak adlandırıldığını ifade eden Bilgen Dursun, bu günün tarihçesi hakkında şu açıklamalarda bulundu, "Kapitalist Katolik Kilisesinin inşasından beri böyle bir gün yaşanmaktadır. Böyle bir günün yaşanması ise Lopelkus adındaki bir İmparator`un Lopelkusiya adında bir bayram düzenleyerek, bereket tanrısı olarak adlandırdıkları varlığa kurban ettikleri keçinin derisini o zamanın din adamları baş üstünde tutarak Roma sokaklarında gezdirirmiş, insanlara el sürdürürlermiş. Genç kızlar ise doğurganlıklarının çoğalması için deriye el sürerlermiş. 14 Şubat`a denk gelen bu bayramı, öncesinden kutlamak için bir kura kutusuna koydukları kızların isimleri yapılan kura sonucunda hangi erkeğe çıkarsa, sabaha kadar o erkekle zina yaşıyorlarmış. Böylelikle 14-15 Şubat`ta böyle bir durum meydana gelmiştir."

14 Şubat`ın icadı
Dursun, Roma İmparatoru`na bağlı askerlerin evlilikleri yasaklandığı sırada, genç bir bayana gönlü kayan İmparator`a bağlı askerlerden birinin evlenmesine yardımcı olan Welantin adındaki Hıristiyan din görevlisinin, yasağı çiğnediği için hapse atıldığını ve 14 Şubat`ta öldürüldüğünü belirtti.

Bilgen Dursun, "Öldürülmeden önce Welantin adındaki Hıristiyan, gardiyanın kız kardeşine bir kart üzerinde onun değerini anlatan bir şiir yazar. Böylelikle 14 Şubat`ta öldürülen Welantin`in sevgiliye verdiği değerden dolayı Welantin Günü yani sevgililer günü adını alan bugün kutlanmaya başlanmış, ilk hediye de yine Welanti`nin vermiş olduğu karttır" dedi.

Bugünün toplumumuz üzerindeki etki ve tahribatları
Tüketim çılgınlığı ve İslam dışı yaşanmışlık gibi tahribatlara neden olduğu için özellikle gençler ve aileler üzerinde büyük tahribatlara yol açtığını belirten Bilgen Dursun, "Bu günün toplum üzerindeki en büyük zararları, tüketim çılgınlığı ve İslam dışı yaşanılmışlıktır. En büyük darbeyi İslam dışı yaşanılmışlık ile gayrileştirilmişlik, gayrimeşru olan zina ile yapıyorlar. Sevgililer gününe zina günü diyebiliriz. Çünkü küçük yaştan başlanılarak bu zina özenti olarak getirilmeye çalışılmıştır. Evlenileceği güne kadar yaşanılan her şey artık evliliğin değerini de ortadan kaldırmaktadır. İslam`da kutsalımız olan evlilik onlar için son bulmuştur. Tüketim çılgınlığı ise israfa kaçtığı için İslam`da haramdır. Hangi açıdan bakarsak bakalım bu ve benzeri günler kesinlikle haramdır" dedi.

Müslümanların takınması gereken tavır
Bu tür günlerin Hıristiyan bayramı olduğunu ve Müslümanların böyle günleri Hıristiyanlar ile kutlamasının doğru olmadığını söyleyen Bilgen Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bugünler Hıristiyan bayramıdır. Bugün ile ilgili kutlamaları Müslümanların yapması gereken bir şey değildir. Müslümanların Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayramı mevcuttur. Hıristiyan olmadığımız ve geleneklerini takip etmediğimiz için böyle bir günün bizim ile alakası yoktur. Karşı cins ile sevgili olma durumu İslam`da yoktur. Allah-u Teâlâ eş vermiştir. Onu sevip bilmek gerekir. Toplum üzerindeki tahribatı yaygınlaştırmak için `Sevgililer gününe sevgilisiz girme` sloganı kendilerine şiar ettikleri bir sözdür. Öyle bir hale gelmiş ki artık, Namaz kılan bir aile bile bugüne meyletmiştir. Bu acı bir tablodur" ifadelerini kullandı.
(Neslanur Tandır - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir