Kırmızı et üretimi arttı
Türkiye`nin kırmızı et üretimi 2012 yılının dördüncü döneminde bir önceki döneme göre yüzde 86.3, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 33.2 oranında arttı.
HABER MRK - Türkiye İstatistik Kurumu 2012`nin dördüncü dönemine ait kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye`nin kırmızı et üretimi, 2012 yılının dördüncü döneminde (Ekim-Kasım-Aralık) bir önceki döneme göre yüzde 86.3, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 33.2 oranında artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Kurban Bayramının gerçekleştiği IV. Çeyrek döneminde Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre, yüzde 83,1 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42,8 oranında arttı. Koyun eti üretimi ise, bir önceki döneme göre yüzde 85,4 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 oranında azaldı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)