• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Yahudi Genç Tekbirlerle Müslüman Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Panorama Grubu’nun bir kolu olan Panet.co.il sitesine ulaşan bir mesaja göre Kafkas asıllı ve Said Sergaa isimli bir Yahudi genç geçtiğimiz Cuma akşamı Yafa kentindeki En Nuzhe Camii’nde İslam’a girdiğini ilan etti.

Şeyh Muhammed Muhamid ile büyük bir kalabalığın içinde uzun süren tartışmanın ardından İslam’ın yolunun ve mesajının doğruluğuna ikna olan Sergaa kendisini İslam’da en çok cezbeden şeyin ise ruhani içeceklerle sarhoş eden tüm diğer içecekleri mutlak bir şekilde yasak kılması olduğunu vurguladı.

Haber sitesine gönderilen mesajda şöyle devam edildi: ‘Uzun süren tartışma ve daveti kabulünün ardından ikna olan Said, daha sonra Yafa Şehri’ndeki İslami Hareket’e bağlı Mümin genç grubundan ve Lod Şehri’ndeki Nur Camii’nden bazı gençler eşliğinde abdest almayı öğrenmeye gitti. Sonra Şeyh Muhammed Muhamid’in ardından kelimeyi şehadet getirdi. Kelimeyi şehadet getirişinin akabinde ise camiyi tekbir sesleri, sevinç ve coşku kapladı. Kucaklaşma faslından sonra ise Said, onlarca gencin arasında ilk namazını kıldı.

İslami Hareket El Kalem Kurumu Mümin Genç Projesi sorumlusu Şeyh Muhammed Muhamid ve onlarca genç Said’in Müslüman oluşundan ötürü duydukları sevinci dile getirerek tatlı dağıttı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir