• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Demirtaş'tan skandal 6-8 Ekim yorumu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokak çağrısının şiddet eylemlerine  davet olmadığını söyleyen Demirtaş amaçlarının Kobani'ye karşı duyarlılığı arttırmak olduğunu söyledi. 

'Her yeri Kobani'ye çevirin' ne demek?

HDP'nin amacının Kobani'de yaşanan olaylara karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak olduğunu söyleyen Demirtaş, HDP Genel Merkezi yetkilileri tarafından 'Her yeri Kobani'ye çevirin' mesajlarını nasıl açıklayacak? Kobani'de var olan savaşı şehirlere taşımak isteyen HDP yetkilileri bölgede faaliyet yürüten dernek ve kurumları hedef göstererek bölgeyi savaş alanına çevirdi. 

'Şiddet yoktu' diyor!

6-8 Ekim olaylarını masumane protestolar gibi lanse etmeye çalışan Demirtaş; saldırıya uğrayan, dükkanları yakılan ve öldürülenlerin de HDP'li olduğunu söylüyor. Başta kurban eti dağıtırken hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere 50 kişinin katledildiği olaylarda   insanları sokağa çıkararak evlere, iş yerlerine, derneklere saldırtan HDP mi mağdur? HDP'nin sokak çağrısıyla insanlar katledilirken taraftarlarına insan öldürmeyin yerine 'bayrak yakmayın' açıklamasıyla yetinen Demirtaş mağduriyetten yakınıyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir