• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bolivya'da başkanlık seçimlerini Morales'in adayı kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bolivya'da Kasım 2019 tarihinde ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales'in yerine geçici başkan olarak Jeanine Áñez getirilmişti.

Ülkede dün yenilenen seçimlerde, Morales'in en büyük destekçisi ve eski Maliye Bakanı Luis Arce, oyların yüzde 52,4'ünü alarak ilk turda devlet başkanı olduğunu ilan etti.

Anketlerde en yakın rakibi Carlos Mesa'nın 20 puan önünde görünen Arce, dün gece açıklanan sonuçlardan sonra seçim zaferini ilan etti.

Luis Arce, seçim sonuçlarının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bolivya demokrasiye geri dönüyor. Tüm Bolivyalılar için çalışacağız ve ulusal birlik hükümeti kuracağız." dedi.

Bolivya Devlet Başkan Vekili Jeanine Áñez, Arce'ı zaferinden dolayı tebrik etti ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sonuçlar şimdiye kadar resmi değil, ancak elimizdeki verilere göre Arce seçimleri kazandı." yorumunu yaptı.

Morales, iltica ettiği Arjantin'den partisinin zaferini tebrik ederek "MAS hareketi, Senato ve Temsilciler Meclisi de dahil olmak üzere seçimleri büyük ölçüde kazandı. Arce, Bolivya'nın Başkanıdır" dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir