• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis`e ışık tutan şahsiyetler gelecek nesillere aktarılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`te yaşayan ve gerek devlet idaresinde, gerekse sanatsal faaliyetler yürüterek Bitlis`in tanıtımına katkı sunan şahsiyetlerin araştırılması ve geleceğe aktarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bitlis Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, bazı kurum amirleri ve Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yurdakul, \"Bitlis`in tarihi dokusunu kaybetmeyen nadir iller arasında olduğunu söyledi.

Vali Yurdakul, Bitlis ve çevresinde birçok eser bulunduğunu ifade ederek, \"Bu eserlerin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan ve yaşadıkları dönemleri itibari ile devlet idaresine yön veren Bitlis`te doğmuş, sanatkâr, şair, yazar, bilim ve din adamları ile günümüzde yaşayan şahsiyetler hakkında çalışmalar yapılacak. Bu şahsiyetlerin gün ışığına çıkarılarak gelecek nesillere aktarılması için Valilik olarak elimizden geleni yapacağız\" dedi.

Bu konuda başta BETAV olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ve üniversiteden büyük katkı beklediklerini dile getiren Vali Yurdakul, Bitlis`in Türkiye`de hak ettiği konuma geleceğini de sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir