• DOLAR 34.576
  • EURO 36.109
  • ALTIN 3008.842
  • ...
Diyanet Hak ve Adalet Sen’den sözleşmeli personele yapılan haksızlık giderilsin talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözleşmeli personelin tayin hakkının kadrolular gibi olması, kadrolu personel gibi görevde yükselmesinin sağlanması, eşit işe eşit ücret verilmesi konularında vb. özlük ve mali hakların günün çalışma koşulları, sosyal ve ekonomik koşulları dikkate alınarak gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Çekin, şunları söyledi:

“Sözleşmeli personelin çalışma koşulları kadroluların ki gibi değil. Sözleşmeli personel, günümüzün sosyal ve ekonomik koşulları altında gelecek korkusuyla baskı altında yaşamamalıdır. Görevini yaparken hiçbir tereddüt ve korku yaşamamalı; hizmete gerek kalmadığı, sözleşme süresinin dolması nedeniyle işten çıkarılacağı vb. nedenlerle sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi korkusu taşımamalıdır. Ayrıca 6245 Sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde geçici görev yolluğu dışında harcırah da ödenmelidir.”

“Sözleşmeli personel de kadrolular gibi kurumlar arası yer değişikliği yapabilmelidir.” diyen Çekin, “Aynı zamanda kurum içi yer değişikliği de gerçekleştirilebilmelidir. Şehit eşi, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması halinde de kurum içinde uygun bir yere yer değişikliği yapılabilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığında 2018 yılından önce sözleşmeli olarak işe başlayanlar ile 2018 yılından sonra sözleşmeli statü de çalışmaya başlayan personeller arasında çifte standart uygulanıyor: 2018 yılından önce sözleşmeli işe başlayanlar 3+1 formülünün dışında tutularak kadro alamamışlardır. 2018 yılından sonra işe başlayanlar ise kadroya geçmelerine rağmen becayiş hakkı tanınmadığından mağdur olmuşlardır.” dedi.

Çekin, son olarak şunları söyledi: “Bilindiği gibi sözleşmeli personelin kadroya geçici için gerekli olan hizmet şartı 3+1’e indirildi. Ancak ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un kadroya geçiş için 3+1 şartı yalnız Milli Eğitim Bakanlığında geriye dönük uygulanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığında ise 9 Temmuz 2018 tarihinden sonra sözleşmeli çalışmaya başlayanlar kadroya geçebiliyor. Bu açıkça çifte standarttır. Diyanet’te de kanunun geriye dönük uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Diyanet Hak ve Adalet Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan 4-B’li sözleşmeli personelin özlük ve mali hakları açısından yaşadığı haksızlığın giderilmesini ve sözleşmeli personelin tamamının kadroya alınmalarını istiyoruz.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir