• DOLAR 34.257
  • EURO 37.246
  • ALTIN 2992.771
  • ...
Kadavradan Böbrek Nakledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Fatma Doğan (26), küçükken geçirdiği bir rahatsızlık için verilen ilaçların etkisi sonucu böbreklerinden rahatsızlandığını, Ankara`da yapılan tetkiklerin ardından böbreklerinden tedavi olmaması halinde diyalize girmesinin kaçınılmaz olduğunun bildirildiğini sö yledi. Gaziantep`e dönünce diyalize girmeye başladığını, durumunu gören annesi Cennet Doğ an`ın kendisine böbreğini vermek istediğini kaydeden Doğan, "Ancak, annemin böbreklerinin çok sağlıklı olmadığı ve kan grubunun uymadığı ortaya çıktı" diye konuştu.

Bunun üzerine dört yıl önce nakil için başvurduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu: "İki yıl önce aranan böbrek bulundu ama bu kez de benim sağlık durumum nakle izin vermedi" Ümitleri bitmeye başladığı sırada diyalize girdiği merkezde, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nde Organ Nakli Merkezi`nin açılacağı haberini aldığını anlatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "gelip kadavra kaydı yaptırdım. Artık ne diyalize girecek halim kalmıştı, ne de sıra bekleyecek sabr ım. Buraya bir arkadaşımla kayıt yaptırmıştık. Ona benden 3 gün önce kadavradan nakil için haber gelince hem çok sevindim hem de bana da bir an önce çıkması için dua ettim. Bu sırada beni aradılar ve kadavradan nakil için hastaneye gelmemi istediler. Doktorumuz Doç. Dr. Necmettin Güvence`yle tanıştığımda onu çok sevmiştim. Allah ondan razı olsun. Her şey bir anda oldu. İnanamadım, hala da inanamıyorum."

ORGANLARINIZI BAĞIŞLAYIN
Organ naklinin Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nde yapılmasından memnun olduğunu vurgulayan Fatma Doğan, duygularını şöyle dile getirdi: "Her şey o kadar güzel ki. 9 yıl haftada 3 günden 4`er saat diyalize girdim. Artık diyaliz yok. Tatile gitsem, gittiğim yerde diyalize girmem gerekiyordu. Bundan sonra dilediğim gibi gezebileceğim, istediğim kadar yiyip istediğim kadar su içeceğim. Enişteme, `barajların kapaklarını açın, susuzluğum ancak gider` diyorum. Lütfen insanlar organ bağışında bulunsun. Bugün herkes evinde rahat olabilir ama yarın kimin böbreğe ihtiyacı olacağı bilinmez. Organlarım ız toprakta yok olacağına, canda can olsun. 4 kardeşiz ve babamı kaybettiğimiz için annemle yaşıyoruz. Başka bir yere gidip nakil yaptıramazdık. Kardeşlerimde aklım kalırdı. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi`nde ameliyat olduğumu duyan iki arkadaşım da buraya kayıt yaptırdı. İnşallah onlara da sıra gelir."

ANNENİN SEVİNCİ
Anne Cennet Doğan ise böbreği bağışlanan kişi ve ailesi adına çok üzüldüklerine dikkati çekerek şunları söyledi: "Allah rahmet eylesin. Organ bağışlayan herkesten Allah razı olsun. Kızım çok sıkıntılar yaşadı. İlk teşhis bu hastanede konmuştu. Tansiyonu yükseldiği için bu hastanede tedavi oluyor. Yıllardır geldiğimiz, bildiğimiz hastane. Naklin de burada gerçekleşmesinden son derece memnunuz. Doç. Dr. Necmettin Güvence ve tüm sağlık ekibi çok iyi. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELİYORUZ
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence de "Bugün 26 yaşında gencecik bir insan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi`nde gerçekleştirilen böbrek nakli nedeniyle hayata yeniden umutla bakabiliyorsa, işte bu tüm çabalara değer" diye konuştu.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nin organ naklinde "çekim merkezi haline gelme yolunda ilerlediğini" ve hastanede sunulan imkanların yöre halkı için çok önemli olduğunu anlatan Doç.Dr. Güvence, kadavra bağışı konusunda halkın duyarlılığının önem taşıdığını sözlerine ekledi.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir