• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hollanda Hükümeti çocuklara  yönelik yasal cinayeti onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC'nin haberine göre, Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, parlamentoya gönderdiği mektupta, hükümetin  çocuklar için ötenaziyi onayladığını belirtti.

De Jonge, uzmanların yaptığı araştırmanın ötanazi(hekim kontrolünde intihara) konusunda böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini ifade ederek, mevcut yasalarda değişikliğe gidilmeyeceğini, doktorların, bu yaş aralığındaki birine onaylanmış ötanazi yapması durumunda adli kovuşturmadan muaf tutulacağını kaydetti.

Her ne kadar çocukların yaşadığı acılar gerekçe gösterilse de tıp bu acıları azaltacak seviyede değil midir? Yoksa asıl amaç kapitalist mantık ölçülerince şekillenen "daha fazla masraf olmasınlar" mantığı mıdır?

Hem tıpta yalnızca ağrı ile uğraşan bir bilim dalı yani algoloji varken. Ve Algoloji kanserden fıtığa, eklem ağrılarında Fibromiyaljiye bağlı ağrılara kadar pek çok ağrı için çözüm sunabilirken 1-12 yaş arası çocukları alelacele öldürmek nasıl bir vicdandır.

Tıp bu kadar ilerlemiş bir seviyede iken ötenazinin(hekim destekli intihar) hem de küçük çocuklarda bir çözüm aracı olarak uygulanması korkunç bir vahşettir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir