• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çekirdekleriyle alıç tüketen 5 kişi hastanelik oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğada kendiliğinden yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen alıç bu kez hasta etti. Sivas’ta bir hafta içerisinde bolca alıç tüketen 5 kişi çeşitli şikayetlerle hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkiklerde, alıç çekirdeklerinin hastaların midesinde birleşip kitle oluşturduğu, oluşan kitlelerin ise midede tıkanıklığa neden olduğu tespit edildi. Hastalarda rahatsızlığa neden olan alıç kitleleri, endoskopik yöntemle yabancı cisim forsepsi kullanılarak parçalandı.

ÇEKİRDEĞİYLE TÜKETMEYİN

Uzmanlar Alıcın çok fazla ve çekirdeğiyle birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

AZI ŞİFA, ÇOĞU ZARAR

Alıç tüketiminde miktarın önemine dikkat çeken uzmanlar: “Son bahar döneminin yaklaşmasıyla birlikte doğada ortaya çıkan Alıç meyvesinin bağışıklığın güçlendirilmesi, yüksek kolesterol ve tansiyonun düşürülmesinde ve kilo vermede oldukça etkili olan bir meyvedir.

Ancak dikkat edilmesi gereken noktanın ise miktarı ve kullanım şekli. Fazla miktarda tüketildiğinde mide tıkanıklığı ve ishal gibi problemlere yol açabiliyor. Bunun dışında gebe ve emzikli annelerde tüketilmesini istemiyoruz. Her şeyde olduğu gibi alıçta da miktar oldukça önemli. Mutfağınızda sirke veya marmelat olarak tüketebilirsiniz ancak sirke tüketiminde de mutlaka direkt olarak değil sulandırarak veya salatalarda az miktarda tüketmeniz gerekir” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir