• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Irkçı Wilders yine kinini kustu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her olumsuzluğu, her ekonomik sarsıntıyı ve her sosyal problemi yabancılara ve özellikle Müslümanlara yamamaya çalışan Hollanda’nın aşırı politikacısı Wilders bir kez daha Müslümanlara çattı.

VPRO’da yayınlanan bir iddiaya dayanarak, ülkenin üç büyük şehrinde yoğun bakımda bulunan korona hastalarının çoğunun batılı olmayan göçmen kökenlilerden oluştuğunu ve bu sebeple yerli Hollandalıların sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşandığını söyledi.

Sosyal medya platformu twitter’de bulunan hesabından yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü ve anında bir çok politikacı ve duyarlı insanın tepkisiyle karşılaştı.

Henk ve Ingrid olarak adlandırdığı yerli Hollandalıların, kanser, kalp veya başka hastalıklarının, yoğun bakımların Muhammed ve Fatma isimlerindeki göçmen kökenliler tarafından doldurulması nedeniyle tedavi edilemediğini sorgulayan ve hukuki sorumluluk almamak için de bunu bir soru gibi başbakan Rutte’ye ileten Wilders, bu tavrıyla düşmanlığını ve nefretini sağlık boyutuna da taşımış oldu.

Bu ifade hem iktidar hem de muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefetteki sosyal demokrat İşçi Partisi (PvdA) lideri Lodewijk Ascher, Wilders'i, yoğun bakım hastaları üzerinden ayrımcılığı körüklemekle suçlayarak, ifadelerini "ırkçı saçmalık" diye değerlendirdi.

Genellikle seçimlerden önce, oy tabanını güçlendirmek ve destek toplamak amaçlı benzer provokatif çıkışlarıyla tanınan Wilders’in bu adımının da 2021 seçimlerine yönelik bir yatırım olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir