• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Sigorta prim borçları başvurusu ne zaman başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milletvekili Mustafa Bilici, bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü`ne yeni atanan İl Müdürünü makamında ziyaret ederek, Sigorta Prim Borçları için esnafın merakla beklediği yeniden yapılandırma başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağını sordu.

 

Geçtiğimiz ay, Van Milletvekillerinin ortak basın açıklamasıyla sigorta prim borçlarının ikinci defa yapılandırılması ve borçlara 24 taksite kadar faizsiz olarak geri ödeme imkânını getiren müjde kamuoyuna duyurulmuştu.

 

Ancak SGK`ya başvuran vatandaşların henüz böyle bir kararın kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle geri çevrilmesi üzerine Van Milletvekili Mustafa Bilici, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü`ne yeni atanan İl Müdürü Mehmet Yüce`yi makamında ziyaret etti.

 

İl Müdürü Mehmet Yüce, ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkür ederek, 1 Nisan 2013 tarihine kadar başvuru yapma süresi bulunan yeniden yapılandırma işlemleri ile ilgili SGK Kurum Başkanlığı tarafından gelecek olan uygulama yazısını beklediklerini ancak birkaç gün içerisinde yazının geleceğini belirterek, uygulama yazısının gelmesiyle birlikte esnafların başvurularının alınacağı bilgisini verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir