• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Sevmek para harcamakla olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yaklaşan sevgililer günü nedeni ile bir açıklamada bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tüketicilere uyarıda bulunarak, sevginin para harcamak ile olamayacağını vurguladı.

 

ÇETKODER Başkanı Göktaş, \"Yılın belirli zamanları şu günü, bu günü diyerek sürekli insanları tüketime zorlayan ve harcama alışkanlığına sürükleyen adeta hastalık haline gelen tüketim çılgınlığından vazgeçmeliyiz. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, para harcamak beyinde uyuşturucularla aynı etkiye sahip. İkisi de beynin kişinin ödüllendirilme merkezlerini harekete geçiriyor. Bu yüzden irade dışında harcamalara yöneliyoruz. Önümüzde sevgililer günü diye bir gün var. Önünüze türlü çeşitli reklamlar ile çıkan kuruluşlar var. Sevmek para harcamaktan geçmiyor. Sevmek sadece para harcamak da değil… Anlamsız ve manasız çılgınca harcamalara yönelmeyin\" dedi.

 

Kredilere sarılmayın
Her tarafta abartılı reklam ve kampanyalar yapıldığına dikkat çeken Göktaş,\"Tuzu kurulara diyecek bir sözüm yok. Sade vatandaşıma sesleniyorum. Sakın önünüze konan türlü çeşitli reklam ve kampanyalara aldanmayın. Olmayan parayı harcamayın. Kredi kartlarına ve kredilere sarılarak hayatınızı eziyete dönüştürmeyin. Uyduruk kutlamalara harcayacağınız paralarla eşinize ve geleceğinize daha önemli imkânlar sunabileceğinizi unutmayın\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir