• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul Esenler'de yeni etap 1617 konutun temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de sadece Esenler için değil, bütün İstanbul'un deprem dönüşümünü ilgilendiren 60 bin konutluk projenin çok önemli bir bölümünün temelini attıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında başlattığı Türkiye’nin büyük kentsel dönüşümüne ilk günden bu yana destek sunan herkese teşekkür eden Kurum, dar gelirli vatandaşlar için 21 bin 562 sosyal konut üretiminin devam ettiğini kaydetti.

Kurum, şöyle devam etti: "2012’den bugüne İstanbul’da 72 bin binayı riskli yapı statüsüne aldık, yeniliyoruz. 72 binanın da 62 binini, yani 306 bin konut ve iş yerinin yıkımını belediyelerimizle gerçekleştirdik. Dikkatinizi özellikle çekmek isterim. Dönüştürdüğümüz bu alanlar devasa büyüklüktedir. Sadece yıktığımız alanlar bile dünyanın birçok şehrinden daha büyüktür. Yine İstanbul’da olası bir deprem anında hemen yıkılabilecek yapıların olduğu 65 riskli alanımız var. Bu riskli alanlarda da 36 bin binamız var. Yani bu 36 bin binamızda yaklaşık 300 bin bağımsız bölümüz var. Riskli alanlarımıza yönelik proje çalışmalarımız, vatandaşımızla istişarelerimiz ve inşa süreçlerimiz hızla devam ediyor.

İstanbul’un hemen hemen her yerinde dönüşüm yaptığımız bölgelere yakın, yeni yerleşim alanı olarak kullanılmaya elverişli 35 bin hektar büyüklüğünde 39 rezerv alanımız var. Bu alanlarda da yeni konutlarımız yükseliyor.

Bugün; Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Üsküdar, Kâğıthane, Ataşehir, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beyoğlu hem Sütlüce'de hem Okmeydanı ve Hacıhüsrev mahallelerinde kentsel dönüşüm konutlarız başlamış durumdadır. İş yerleri yapıyoruz. Sosyal ihtiyaçları giderecek şekilde projelerimizi gerçekleştiriyoruz."