• DOLAR 34.659
  • EURO 36.372
  • ALTIN 2929.497
  • ...
Sınıfta eğitim başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Martta yüz yüze eğitime kapanan okullarda yarın 2. 3. 4.8. ve 12. sınıflar için de ders zili çalacak. Ana okulları ve 1. sınıf öğrencileri 21 Eylül tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. 5 Ekim tarihinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri yüz yüze eğitime başladı. Pazartesi’den itibaren ilkokul 2, 3, 4 sınıf öğrencileri ile Ortaokul 8. sınıflar ve lise öğrenimine devam eden 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitimle derslerine devam ederek müfredatından sorumlu olacak.

HER DERS 30 DAKİKA OLACAK

1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf ile ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12’inci sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8’inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.

KÖY OKULARINDA HAFTADA 5 GÜN

Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak. Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullarda da haftada 5 gün eğitim yapılacak. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek.

UZAKTAN EĞİTİM DE SÜRECEK

İlkokul ve ortaokullarda Türkçe, hayat bilgisi, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil dersleri yüz yüze eğitim yoluyla yapılacak. İmam hatip ortaokulu 8’inci sınıflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek. Ortaokul 5,6,7 sınıflar ile Lise 9,10 ve 12. sınıf öğrencileri EBA TV ile uzaktan eğitime devam edecek. Uzmanlar 16-20 Kasım tarihinde uygulanacak ara tatilden önce diğer kademelerin eğitime başlayabileceğini ön görüyor.

SEMPTOM GÖSTERMEYEN ÖĞRENCİ DE ÖĞRETMEN DE OKULA DEVAM EDECEK

Öte yandan okulların açılmasına saatler kala Sağlık Bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberinde değişikliğe gitti. Buna göre sınıftaki öğrenci ya da ders veren öğretmenlerin birinde Kovid saptanması durumunda; öğretmen ve öğrenciler kurallara uygun maske kullanıyorsa sınıftakiler ‘temaslı’ kabul edilecek. Aynı sınıfta ikinci kez vaka tespit edilmesi durumunda ise sınıf öğrencilerinin tamamı ‘yakın temaslı’ kabul edilecek. Öğretmenlerin kurala uygun, öğrencilerin düzensiz maske taktığı durumda sınıftakiler yine ‘temaslı’ olarak kabul edilecek. Hem öğrenci hem öğretmenlerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda sınıftakiler ‘yakın temaslı’ sayılacak. Aynı kural okul servislerinde de geçerli olacak. Okul tarafından 14 gün boyunca en az iki ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleşip, kayıt altına alınacak. Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre semptom göstermeyen öğrenci veya öğretmen okula devam edecek; aksi durumda ise vaka olarak kabul edilecek. Yakın temaslılar 14 gün takibe alınacak. Kreşlerde 1, 2, ve 3’üncü sınıflarda bir pozitifli olması durumunda öğrenciler eve gönderilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir