• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ekmek israfı son bulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Toprak Mahsulleri Ofisi (T.M.O) Müdürü Metin Öztürk ile Müdür Yrd. İrfan İplikçi, Diyarbakır Valisi Mustafa Torak`ı makamında ziyaret ederek, \"Ekmek İsrafını Önleme\" kampanyası hakkında bilgi verdi. Heyet Diyarbakır Valisi`nde kampanyaya destek talebinde bulundu.

 

Metin Öztürk, T.M.O görev itibariyle üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasaları için düzenleyici tedbirler almaya devam ederken, ekmek israfını gündeme getirmek israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla, bir sosyal sorumluluk projesi olan; \"Ekmek İsrafını Önleme\" Kampanyasını, T.M.O Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde başlattıklarını ifade etti.

 

Kampanyanın ana hedefinin ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarındaki israf konusunda toplumu bilinçlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesine katkı sağlanması olduğunu vurgulayan Öztürk, \"TMO Genel Müdürlükleri`nce yapılan araştırmada, Ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürünü ekmeğin günde 95 milyon adet tüketildiğini, 6 milyon adedinin ise israf edildiği bunun parasal değerinin ise yıllık olarak 1.5 milyar olduğu, israf edilen bu parasal değerle 500 km yol 500 adet okul, 10.000`lerce konut yapılabileceği; Ayrıca araştırmanın diğer boyutunda ise ekmek israfının en fazla yüzde 7 oranında öğrenci yemekhanelerinde, yüzde 3 oranında otel, lokanta ve benzeri yerlerde yüzde 2,9`unun ise evlerde olduğu tespit edildi\" diyen Öztürk kampanyanın ülke çapında Tv`lerde yayınlanacak kamu spotları, afişler, kitapçıklar ve billboardlar vesilesiyle güçlü bir şekilde tanıtılacağını belirterek, Sayın Valimizden kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının kampanyaya destek vermeleri ve bu kuruluşlarla gerekli iş birliğinin temini bakımından yardım talep ettiklerini ifade etti.

 

Kampanyadan haberdar olduğunu belirten Vali Toprak ise ekmeği aziz gören ve israfı servetin heba olmasının son derece üzücü bir durum olduğunu vurgulayarak; \"Hububatın temel öznesi ve sofralarımızın başköşesindeki nimet olan ekmeği toplum olarak çok daha duyarlı bir şekilde tüketmeliyiz. İsraf edilen ekmeğimizin dünyada milyonlarca insanı doyuracak miktarda olması üzüntü verici bir durum bu maksatla bu güzel kampanyayı son derece yerinde buluyor ve T.M.O `nun yürütmüş olduğu ve insanlarımızda bu konuda önemli bir farkındalık yaratacak bu çalışmayı tüm kurumlarımızca destekliyoruz\" dedi.

 

Görüşme sonunda Toprak Mahsulleri Ofisi (T.M.O) Müdürü Metin Öztürk, ValiToprak`a kampanyanın içeriği ve tanıtımında kullanılacak materyaller hakkında bilgi vererek, Toprak`a kampanyaya göstermiş oldukları ilgi ve verecekleri desteklerden ötürü teşekkür etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir