• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Rusya`da Başörtüsü Yasağı Yine Mahkemelik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
STAVROPOL - Stavropol`de yaşayan Müslümanlar, okul öğrencilerine başörtü takma yasağı getiren kararın iptali için mahkemeye bir dava dilekçesi verdi.
 
Stavropol bölgesinde yaşayan Müslümanlar, başörtülü kızları için Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından 2003`te verilen kararı dayanak göstererek şu anda iddialarında haklı olduklarını savunuyor. 2003`te pasaport çıkaran Müslüman kızların fotoğraf çektirirken başörtülerinin çıkarılmasını talep eden polislere karşı açılan davada Rusya Anayasa Mahkemesi fotoğraf çektirirken başörtülü çektirilebileceği yönünde karar vermişti.
 
Stavropol Bölgesel Mahkemesi, ebeveynlerin dilekçelerini mahkemeye sunduklarını doğruladı ve davayı incelediklerini teyit etti. Rusya`da başörtü yasağı geçen yıl Ekim ayında Stavropol bölgesindeki okulda başlamıştı. Okul müdürü okul tüzüğüne dayanarak Müslüman kız öğrencilerine okulda başörtü takmayı yasaklamıştı.
 
Ebeveynler bu yasağa karşı çıkarak savcılığa başvurmuşlardı. Ancak, savcılık okul müdürünün uyguladığı yasak kararında her hangi bir hukuksuzluğun olmadığını söyleyerek Rusya`nın bir laik devlet olduğunu ve dolaysıyla vatandaşların da laik devletin gereğinin yerine getirilmesi için okulda dini sembolize eden kılık kıyafetlerin giyilmemesi gerektiğini açıklamıştı.
(Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir