• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Heniyye Uzlaşı Görüşmelerini Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistinli gruplar arasında Kahire`de yapılan toplantıda alınan sonucun seçimlere hazırlık için seçmen listelerinin yenilenmesi gibi olumlu kararlara rağmen ümit edilen düzeyde olmadığını söyledi.

Heniyye, dün (11 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kahire görüşmelerinde istenen ilerlemenin sağlanamadığını fakat görüşmelerin başarısızlıkla da sonuçlanmadığını ifade etti. Filistin Başbakanı, uzlaşının Filistin halkına hizmet edecek şekilde ve sağlam temeller üzerinde başarıyla kurulmasını istediklerini bir kez daha vurguladı.

İsmail Heniyye`nin bu açıklaması, Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır`ın uzlaşı anlaşmasının önemli bir adımı olan seçmen listelerinin yenilenmesi işlemlerini yerinde incelemek üzere Gazze Şeridi`ne gerçekleştirdiği ziyarete denk geldi.

Bu arada, Filistin Kurtuluş Örgütü`nü yeniden aktif hale getirmek için oluşturulan komite, Kahire`deki toplantılarını tamamladı. Toplantıda başkanlık ve parlamento seçimleri yasa tasarısı üzerinde uzlaşma sağlandı ve hükümetin teşkili konusunda daha çok görüş alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir