AEAH Başhekimi Doğan, pandemiyle mücadelede hastanelerinde aldıkları tedbirleri anlattı
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini Başhekimi Fatih Doğan, AGC Başkanı Dişkaya'ya pandemi hakkında verdiği bilgide, 3 bin 200 personele cephedeki asker gibi virüse karşı koyduklarını söyledi.
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Adıyaman'la ilgili yorumunu değerlendirdi.
Dişkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, "Sürü bağışıklığı yüksekliğinde Adıyaman en yüksek il." açıklaması üzerine ilde bir panik başladığını, bundan dolayı görüşlerini almak üzere Hastane Başhekimi Fatih Doğan’ı yerinde ziyaret ettiğini belirtti.
Başhekim Doğan, Dişkaya’ya hastaneyle ilgili verdiği bilgide, "Hastanemizde her türlü tedbir alınmış vaziyette. 7/24 işimize odaklanmış haldeyiz. Uygulamada normal hastalarımızla Covid-19 vakalarını ayrıştırmış haldeyiz. Bu salgının başında yaptığımız planlamayla gerekli her türlü tedbir alınmıştır, hemşerilerimiz rahat olsunlar." dedi.
Doğan, "Dünyada ölüm oranları 3.8, Türkiye'de 2.8 iken bizde bu oran 1.8’dir. Yoğun bakım yatak sayımız hastanemizde 118. Bu az bir sayı değildir. 3 bin 200 personelimizle cephedeki asker gibi virüsle savaşıyoruz. Halkımızdan beklentimiz 3 kurala dikkat etmeleri ve bizlere manevi destek vermeleridir. Unutulmamalıdır ki bu toplumun genelini ilgilendiren bir olaydır. Biz hastane olarak bu işin en son ayağıyız ancak hasta olanları hastanede tedavi edip iyileşmeleri için çalışıyoruz. Esas olan korunmaktır." ifadelerini kullandı.
"Covid-19 hastalarının giriş kapısı, alanı ve çıkışı ayrılmış vaziyette"
Başhekimle birlikte hastaneyi gezen Dişkaya, şöyle konuştu:
"Pandemiden önce günlük poliklinik sayısı hastanemizde 8 bin civarında iken bugünün koşullarında 4 bin 500 ile 6 bin arasındadır. Yani normal poliklinikler devam etmektedir. Kamuoyunda bilindiği gibi kimse hastaneye gitmiyor sözü doğru değilmiş. Ayrıca Covid-19 hastalarının giriş kapısı, alanı, çıkışı ile normal hastaların acil girişi ayrılmış vaziyette. Normal girişte tek tek bakılıyor. Covid-19 şüphelileri ilgili bölüme yönlendiriliyor, normal hastalarla karışmalarına asla izin verilmiyor. Tahlil yaptırma alanları izole edilmiş ve arzu eden şüpheli herkese tahlil yapılmaktadır. Ortalama günlük tahlil sayısı bin 500 civarıdır. Asansör ve servisler ayrılmış. Covid-19 hastalarına adeta ayrı bir alan açılmış ve bulaşın önlenmesi için her türlü tedbir alınmıştır. İlaveten acilin bitişiğine yeni bir ilave acil alanının yapıldığını ve kısa bir sürede bitirileceğini müşahede ettik. Toplumun temizlik, sosyal mesafe hijyene dikkat etmeleri zorunludur. Adıyaman’da halk sağlığı idaresinin daha yoğun ve disiplinli şekilde toplumun üstüne düşerek bu illetten korunmak için gerekli ağırlığını koyması temennimizdir." dedi. (İLKHA)