Batman'da "Teknokent" inşaatı için ilk çalışmalar başladı
Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Teknokent ihale süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firma tarafından inşaat çalışması için ilk kazma vuruldu.
Yönetim kurulu Başkanlığını Vali Hulusi Şahin'in üstlendiği, kentteki birçok sanayici ve iş adamının da desteği ile kurulum aşaması tamamlanarak Batı Raman Külliyesi'nin yanında 1700 metrekarelik kapalı alanda inşa edilecek Teknokent ile Batman'da yüksek teknoloji kullanan sektörlerde istihdam ve büyüme sağlanması hedefleniyor.
Üniversite-Sanayi İşbirliğinin somut olarak ortaya konulacağı yer olan Teknokent'te katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge projeleri gerçekleştirecek.
Teknokentin üniversiteyi daha cazip hale getireceğini ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Teknokenti en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Teknokent ile kentin yanı sıra bölge sanayisine de ciddi anlamda katkı sunacağını vurgulayan Rektör Durmuş, "Üniversitemiz daha çok mühendislik ağırlıklı bir üniversite. Bizler de bu doğrultuda üniversitemizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla Teknokentimizin tüm aşamaları tamamlanarak inşaatın yapılacağı alan yüklenici firmaya teslim edildi. İlgili firma yetkilileri ilk kazmayı vurarak çalışmaya başladı. İnşallah en kısa sürede burayı bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi.
"Bilgi, işgücü ve sermaye iş birliği"
Teknokentlerin, yerli teknolojinin geliştirilmesi açısından önemli alanlar olduğuna dikkat çeken Rektör Durmuş, "Teknokentimizde inşallah yapacağımız Ar-Ge çalışmalarıyla sanayimizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Teknokent kavramının temelinde bilgi, işgücü ve sermaye iş birliğinin sağlanması yatıyor. Bugün başarılı teknoloji bölgelerinin altyapısı, sunduğu programlar, destek birimleri ve hizmetleriyle, teknoloji girişimlerinin aktif şekilde desteklendiği, üniversite-sanayi arasındaki etkileşimde aktif rol oynayan önemli merkezler haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.
"Hedef; cazibe merkezi oluşturmak"
Batman Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Karakaya, Teknokentlerin; üniversitelerin, araştırmacıların ve sanayicilerin ileri teknolojiyle, aynı çatı altında Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarını yürüttükleri, yenilikçi ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri alanlar olduğunu söyledi.
Karakaya, Teknokentlerin, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunan, akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği; araştırma, iş ve girişimcilik merkezleri olduğunu belirtti.
Karakaya, Batman Teknokent olarak amaçlarının kısa sürede faaliyete başlayarak Batman ve bölgede Ar-Ge, İnovasyon ekosisteminin güçlenmesini sağlamak, katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği bir cazibe merkezi oluşturmak olduğunu söyledi. (İLKHA)