İbretlik Bir Hayat Hikâyesi
Ailesi tarafından dininden kopartılarak ateist yapılan, daha sonra Hıristiyan olan fakat burada da aradığı huzuru bulamayan gencin ibretlik hayat hikayesi.
ADANA - Küçük yaşlarda namazla tanışmıştı ancak buna tahammül edemeyen ateist ailesi tarafından kendi ideallerine göre yetiştirilerek dininden kopartılıp tam bir ateist yapıldı. Gençliği tam bir günah bataklığında geçti. İçine düştüğü inançsızlık dünyasında alkol ve uyuşturucu bağımlısı oldu, defalarca intiharı düşündü. Daha sonra bir süre kaldığı yurt dışında din arayışına girdi ve Hıristiyanlığı seçti. Ancak aradığını bu dinle de bulamamıştı. Manevi kurtuluşu ve huzuru bir türlü bulamıyordu. Ne zaman ki Türkiye`ye memleketi Malatya`ya döndü, aradığı oradaydı. 50 yaşlarında dindar bir Müslüman`la tanıştıktan sonra taşlar yerine oturmuş, kaybettiği huzura tekrar kavuşmuştu.
İşte İslam fıtratı üzeri doğduktan sonra ailesi tarafından dininden kopartılan bir gencin ibretlik öyküsü.
Henüz üç ay gibi kısa bir süre önce kopartıldığı dinini, Müslüman bir ağabeyin vasıtasıyla tekrar tanıyıp, kabul eden Sinan Köroğlu (32), insanlara ibret olması için yaşadığı cahili hayatını bizlerle paylaştı.
Babam namaz kılmama müsaade etmedi
"1980 yılında Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Berge köyünde doğdum. İlk ve ortaokulu Açadağ`da yatılı olarak okudum. Okul okurken namaz kılardım ancak okulu bitirip ailemin yanına dönünce ateist olan babam, namaz kılmama müsaade etmediği gibi beni de tam bir ateist olarak yetiştirdi. İşte hayatımdaki tüm olumsuzluk ve huzursuzluklar da bundan itibaren başladı" diyerek hayat hikayesine başlayan Köroğlu, "Liseyi okuduğum sıralarda okulu bırakıp turizmde çalışmaya başladım. Etrafımdaki kötü ortamdan etkilenerek onlar gibi yaşamaya başladım. Pisliğin her türlüsüne bulaşıp, şeytanın yolunda adeta zirve yaptım. Yaşadığım bu hayatın içerisindeki fiiller önce bana kısa bir mutluluk veriyor ama sonradan ızdırap oluyor, huzursuz olmama neden oluyordu. Hatta bazen bu sıkıntılardan dolayı intihar bile etmeyi düşündüm."
Hıristiyanlıkta da aradığım huzuru bulamadım
Turizm işinde çalıştığım sıralarda alkol, uyuşturucu gibi günah bataklığına saplandığını ifade eden Köroğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: Daha sonra evlenip İsviçre`ye gittim ama aradığım huzuru orada da bulamadım. İki ay gibi kısa bir süre sonra boşandım.
Daha sonra içimi kemiren huzursuzluktan kurtulmak için bir din arayışına girdim. Hıristiyanlığı anlatan bir kitap okuduktan sonra Yehova`nın Şahitleri isimli yeni bir Hıristiyan cemeata tanıştım. Artık Hıristiyan olmuştum fakat ateistlik fikri bende daha ağır basıyordu.
Bu sırada kullandığım uyuşturucudan dolayı Türkiye`ye dönüp üç aylık bir tedavi gördüm. Türkiye`de iken Yehova Şahitlerinin cemaat toplantılarına da devam ettim. Hıristiyanlıkla ilgili birçok yayın okudum ama beni tatmin etmiyordu ve hala çok huzursuzdum. Yaşım otuzu geçmişti geriye dönüp baktığımda ateistlik ve beni sürüklediği hayattan dolayı dört defa akıl hastanesine yatmıştım, alkol ve uyuşturucu tedavisi görmüştüm. Sonunda Hıristiyan dinini seçmiştim ama yine de huzurlu değildim."
Ve yeniden İslam`la tanıştım
Memleketi Malatya`da yeniden İslam`la tanıştığını dile getiren Köroğlu, "Ama ne zamanki Malatya`nın Erkenek kasabasında elli yaşlarında Müslüman bir ağabeyle tanıştım. Bu ağabey bana İslam`ı anlattı. İslami kitaplar verdi, okudum. Son olarak bana Seyyit Kutub`un Fizilalil Kuran tefsirini verdi bu kitaptan çok etkilenerek İslam`ı kabul edip Müslüman oldum. Ve çok ilginçtir ki o kadar doktora gitmeme, ilaç kullanmama hatta Hıristiyanlık dinini seçmeme rağmen bırakamadığım uyuşturucuyu İslam`a girdikten sonra hiç düşünmeden bırakmıştım.
Şuan yeni doğmuş gibiyim, aradığım gerçek huzuru İslam`la buldum. Artık intihar etmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Küçükken bıraktığım namaza yeniden başladım. Kur`an-ı Kerim mealini ve Seyyit Kutup`un kitaplarını okuyorum.
Bana sorarsanız İslamiyet ve diğer dinler arasındaki fark İslamiyet`in hakikat diğer dinlerin sahte temellere dayandığıdır.
Ateizm ise saçmalıktan başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.
Ayhan Kaya, Nurullah Sak - İLKHA