• DOLAR 32.992
  • EURO 35.334
  • ALTIN 2462.14
  • ...
İmamlarını Geri İstiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 6 ay önce Nusaybin`e bağlı Girmeli köyüne tayini çıkan Kavallı köyü imamı Abdurrahman Külter`in gidişinden sonra köylerinde evlilik ve cenaze işlerinin yapılmadığını belirten köylüler imamlarını geri istediklerini söylediler.
 
Silopi Engelliler Derneği Başkanı İdris Kalendaroğlu tayin olan imam dışında köye başka imam istemediklerini söyledi. Kalendaroğlu, "Maalesef böyle bir şey var. Köy imamının 3 engelli raporu var. Bu raporlar derneğimizde kayıtlıdır. Buna rağmen maalesef bu köy imamı Nusaybin`in bir köyüne atandı. Biz de bu engelli vatandaşlarımızın mağduriyetine tanık oluyoruz. İmamın babası, kardeşi ve annesi engellidir. Bu imamın tekrar bize geri dönmesini istiyoruz. Ben de bu köyde yaşıyorum. Bu köy 6 aydır imamımız yok. Çok sıkıntı çekiyoruz. Cenaze için başka yerden imam getiriyoruz. Devletten yardım istiyoruz.Ailesi şuan çok mağdur durumda. Biz tekrar bu imamın gelmesini istiyoruz."diye konuştu.
 
Kavallı köylüleri ise camide 6 aydır Kuran dersi verilmediğini Cuma günleri dışında camide cemaatle namaz kılınmadığını söylediler. Ezanın merkezi sistemden okunduğunu belirten köylüler gün ortasında hiç bir namazlarını cemaatle kılmadıklarını dile getirdiler.

(Muhammed Müldür - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir