• DOLAR 32.87
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2497.328
  • ...
Müslümanlar sevgililer gününden uzak durmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bölgenin kanaat önderleri, her yıl 14 Şubat`ta bazı kesimlerce kutlanan "Sevgililer Günü" nedeniyle uyarılarda bulundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)`in "Kim bir kavme kendisini benzetirse oda onlardandır" şeklindeki hadisiyle örnek vererek konuşmasına başlayan Molla Beşir Şimşek, sevgililer gününün bir Hıristiyan bayramı olduğunu ifade etti.

Şimşek, "Roma Katolik kilisesinin inanışına dayanan bir bayrama maalesef Müslüman kamuoyu da bilinçsizce katılarak kapitalist sistemin kurduğu sınırsızca bir harcama tuzağına düşmektedir. Kapitalist zihniyet daha çok harcama ve daha çok servet elde etme uğruna insanlığın bütün değerlerini kolayca yok ediyorlar. Bu tavırlarıyla kapitalistler için paranın her şeyden üstün olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Sinsi tuzağa dikkat!
Müslümanları "Sevgililer Günü" tuzağına karşı uyaran Şimşek, bu tür kutlamalardan uzak durulmasını tavsiye etti. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü, "İnsanımız bilip bilmeden bu sinsi plana hizmet etmektedir. Başta gazetecilerimiz adeta bunu millileştirmiş… Âlimlerimiz bu yanlışı gerektiği kadar halka anlatmadıkları için hizmet ediyorlar. En kötüsü esnaflarımız birkaç kuruş kazanma uğruna bu konudaki ürünleri alıp toplumu alışverişe teşvik ettikleri için hizmet ediyorlar."

İslam toplumunu yozlaştırmak istiyorlar
Emperyalist güçlerin İslam toplumunu yozlaştırıp kişiliksizleştirmek için kokuşmuş düşünce ve hayat tarzını cazibeli bir şekilde İslam toplumlarına sunduğunu ifade eden Molla Osman Teyfur Hoca, "Ne yazık ki bundan gafil olan nesillerimiz de buna dört elle sarılmakta, kendi hayat tarzıymış gibi kendine model kabul edip hayatını buna göre şekillendirmektedir" dedi.

Müslüman için her gün sevgi günüdür
"Bir Müslüman için her gün sevgi günüdür" diyen Teyfur, "Bir Müslüman Allah`ı, Resulünü, müminleri, eşini, dostunu her an her gün sever. Sevgiyi de İslam`ın tayin ettiği sınırlar içerisinde yaşar. Bir Müslüman şahsiyetlidir, kişiliklidir. Bir Müslüman aileyi, toplumu korumak için bu toplumsal kültürel işgale direnir. Onunla ve onu temsil eden güçlerle mücadele eder, savaşır. Allah bizleri her konuda kendisine teslim olan, İslami ilkeler doğrultusunda hayatlarına istikamet veren müminlerden eylesin. Bizi ve Müslüman toplumumuzu gayri İslami ve zararlı olan akım ve kötü amellerden muhafaza etsin" dedi.
(M. Fatih Akgül/Sezer İlbasan - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir