• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
CHP Klasiği: Halk İstiyor Diye Düzen Değişmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa hukuku profesörü ve CHP`nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu`na gönderdiği Prof. Süheyl Batum, "halk istiyor diye düzen değişmez" diyerek bir kez daha partisiyle ilgili tartışmaları başlattı.

Batum, özel bir televizyona verdiği mülakatta yine CHP`nin "Sosyal Demokratlığı"nı tartışmaya açacak sözler sarfetti. Batum, halkın bir şeyi istemesinin o şeyin yapılması gerektiği anlamına gelmediğini savundu.

Batum, Özvarış`ın "KONDA ve TESEV`in araştırmasına göre, Atatürkçüler, sosyal demokratlar ve ulusalcıların yüzde 60`ı "Hâkim ve öğretmenler dahil kamu çalışanlarının istiyorlarsa başörtüsü kullanmaları serbest olmalı" derken CHP politikaları aynı noktada durmuyor. Katılımcı demokrasi derken, tabandaki nüansları tavana yeterince yansıtabildiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine tartışma çıkaracak şu sözleri sarfetti:

"HALK İSTİYOR DİYE DÜZENİ DEĞİŞTİREMEZSİN"

"Tüm dünya bilir; istatistikler senin söyletmek istediğini söyletir. Şimdi kamuda türbana karşıyız, ama şahsen bana ne senin türban mı, yoksa başörtüsü mü taktığından. Ama devletin düzenini halk istiyor diye değiştiremezsin. Halka sor, "İdam cezasına hemfikir misin" diye, yüzde 51 "evet" derse Öcalan`ı asacak mısın? Türban için de böyle. Türkiye`de Müslüman var, gayrimüslim, Sünni, Alevi, Başbakan`ın deyimiyle Zerdüşt var. Biri kamuda "Müslümanım, bu yüzden türban takıyorum" dediğinde, ben şöyle mi değerlendireceğim; Müslüman hâkim, olmayan hâkim, gayrimüslim hâkim, ateist hâkim... Böyle bir devlet olur mu? Devlet, renksiz ve kokusuzdur. Aynı şey zannedilmesin, ama ben bir hâkimin Atatürk rozeti takmasını da kabul etmiyorum, dinini, inancını belli eden bir simge takmasını da."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir