Mersin Kasaplar Odası üyelerine hijyen eğitimi
Mersin Kasaplar Esnaf Odası, sağlıklı ve kaliteli ürün satılması ve uygun şartlarda muhafaza edilmesi ile işletmelerin günün standartlarına göre durumlarını uyarlayabilmeleri amacıyla üyelerine yönelik \"Mevzuat ve hijyen eğitimi\" düzenledi.
MERSİN-Mersin Kasaplar Esnaf Odası, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile üyelerine yönelik \"Gıda ve Hijyen eğitimi düzenledi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Yılmaz Kaya, Gıda ve Yem Şubesi yetkilisi Ziraat Mühendisi Kerim Kaya, Gıda Mühendisi Dr. Özlem inan ile Gıda Yüksek Mühendisi Ayşegül Yıldız katıldı.
13 Haziran 2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren \" 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve hijyen kanunu\" ile buna bağlı olarak yayınlanan yönetmelik ve tebliğiler doğrultusunda gerçekleştirilen eğitim ile Mersin Kasaplar Esnaf Odası üyesi kırmızı ve beyaz et ve et ürünleri ile su ürünleri satıcılığı yapan işletmeler ve yanında çalışan kişiler hijyen ve mevzuat hakkında bilgilendirildi. Eğitim seminerine katılan konuşmacılar tarafından söz konusu işletmelerin uyması gereken hijyen kuralları, alınması gereken tedbirler ve yasal izinler ile mevzuata uymayan işletmelere uygulanacak yaptırımlar hakkında genel bilgi verildi.
Eğitimde ayrıca ülkemizin AB uyum sürecinde sağlıklı ve kaliteli ürün satılması ve uygun şartlarda muhafaza edilmesi , işletmelerin günümüz şartlarında durumlarını ayarlayabilmesi için genel hükümler aktarıldı. Eğitime katılanlara daha sonra ise düzenlenecek toplantı ile sertifika verileceği kaydedildi. (Osman Öksüz-İLKHA)