• DOLAR 34.21
  • EURO 37.237
  • ALTIN 2945.548
  • ...
Mavi Marmara yarışma ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul

Gazze’de yaşanan ablukayı delmek ve bir insani yardım koridoru açmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine yapılan hain saldırının 1. Yıldönümünde insan hakların korunmasına destek olmak ve toplumlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği resim, şiir ve deneme yarışmasının ödül töreni vakıf merkezinde yapıldı. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu

BÜTÜN ÇOCUKLAR FİLİSTİNİ BİLİYOR

Törene katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç kısa bir konuşma yaptı. Oruç,  “Uzun bir aradan sonra dünyadaki iyi insanlar bir araya gelerek iyi bir şey yaptılar. Mavi Marmara vicdan sahibi bütün insanların emeğiyle çıktı bu yola. Ve bugün bizim değil, çocuklarımızın konuştuğu bir gündür.  Artık dünyadaki bütün çocuklar Filistin’i biliyor ve Filistin’deki çocuklarda dünya çocuklarının kendilerinin yanında olduğunu biliyor. Çocuklar birbirlerini çok iyi anlıyor ve onlar da şiirlerinde, resimlerinde bunları gösterdiler” dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Törenin en anlamlı davranışı ise Eslem Beyza Karakaş’tan geldi. Yarışmaya katılarak şiir ve deneme dalında iki birincilik elde eden Esra Beyza Karakaş, ödül olarak kendisine verilen iki diz üstü bilgisayarı Gazze’deki kardeşlerine gönderilmek üzere İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç’a teslim etti.  Karakaş, ‘’Gazze’deki kardeşlerim defter bulamazken ben iki bilgisayarı almamın doğru olmadığına inanıyorum’’ dedi.  İHH’nin ‘Mavi Marmara’ konulu şiir, resim ve deneme yarışmasından son anda haberi olduğunu belirten Karakaş, yarışmada birinci olan şiiri de makaleyi de bir gecede ağlayarak yazdığını söyledi. Halen yazdığı eserleri her okuduğunda gözyaşlarını tutamadığını ifade eden Karakaş, ‘’Mavi Marmara gemisini iki kez ziyaret ettim ve çok duygulandım. O zaman karar verdim ki Filistin için sadece büyükler değil biz çocukların da pek çok şey yapabiliriz. Çocukların kaleme aldıkları deneme ve şiirler de Filistin’in tanınmasına katkı sağlayacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir