• DOLAR 32.26
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2401.22
  • ...
Yargıtay'dan Soma faciası kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Can gürkan’a “basit taksirle ölüme neden olma” suçundan15 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay bu kararı bozdu.

Gürkan’ın yanı sıra genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik ve teknik müdür İsmail Adalı’nın "301 kez olası kastla adam öldürme ve “162 kez olası kastla yaralama” suçların mahkum edilmesi gerektiğine hükmetti.

13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın,  301 madencinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

 Davaya ilişkin yerel mahkemenin verdiği karar 2019'da, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi'nce incelendi. Daire, 5 sanığın 15 yıl ila 22 yıl 6 ay arasında hapis cezalarını, tutuksuz yargılanan 9 sanığın adli kontrol şartını ve 37 sanığın ise beraat kararlarını yerinde bulmuştu. Genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik, teknik müdür İsmail Adalı ve teknik nezaretçi Ertan Ersoy'un tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar çıkmıştı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan ile ilgili ise infazı gereken toplam hapis cezasının 5 yıl 6 ay olması ve yattığı süre, dosyada gerekçeli karar ve temyiz taleplerinin tebliği için geçecek süre ile Yargıtay'a gidiş dönüş süresi nazara alındığında toplam infaz süresinin aşacak şekilde tutuklu kalacağı anlaşıldığından yurt dışı yasağı uygulanarak tahliye edilmesi yönünde karara varmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir