• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversite ek tercihleri ne zaman açıklanıyor? YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM, üniversite ek tercihlerinin ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi paylaşmadı. Ancak 5 Ekim’de kayıtların başlayacağı düşünülürse, üniversite ek tercih sonuçlarının kısa süre içerisinde açıklanacağı söylenebilir.

EK TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları için herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat, üniversite kayıtlarının 5 Ekim’de başlayacağı düşünülürse, sonuçların 2 Ekim’e kadar açıklanacağı söylenebilir.

YKS EK TERCİH KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı elde edenlerin kayıt işlemleri üniversitelerce 5-9 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar da 5-7 Ekim 2020 tarihlerinde alınacak. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

823 BİN ADAYIN ŞANSI VAR

Ek yerleştirme tercihleri ile ilgili Sözcü’ye açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, 2020 YKS'de barajı geçip tercih yapan 1 milyon 745 bin 642 adayın yalnızca 1 milyon 151 bin 632’sinin tercih yaptığına dikkati çekerek, bu adayların 921 bin 886'sının bir yükseköğretim programına yerleştiğini anımsattı. Tercih hakkı olmasına karşın 594 bin 10 adayın bu hakkı kullanmadığını vurgulayan Ünsal, tercih yapıp yerleşemeyen 229 bin 746 adayın da tercih yaptığını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir