• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Belçika'da  hükümet kuruldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mayıs 2019'daki genel seçimlerden beri geçici hükümetle yönetilen ülkede, yeni başbakanın Flaman liberal parti Open VLD'den Alexander de Croo oldu.

Yeni koalisyon, hükümeti oluşturmak için müzakere eden ana siyasi grupların dört renginden ve ünlü klasik müzik bestecisinin "Dört Mevsim" adlı eserinden yola çıkarak "Vivaldi" olarak adlandırılıyor. Sosyalist partiler "PS ve sp.a" kırmızı, liberal partiler MR ve Open VLD mavi, çevreci partiler Ecolo ve Groen yeşil, Hristiyan Demokrat CV&V ise turuncu renklerle anılıyor.

 

 Charles Michel başbakanlığındaki Hükümetin kurulmasının önündeki en büyük engellerden biri bütçe tartışmalarıydı. Yapılan müzakereler sonucu Covid dönemi yeni politikalar için 3,3 miyar euro ayrılmasına karar verildi. Bunun 1 milyar eurosu yatırımlara 1 milyar eurosu da geçici önlemlere aktarılacak. Bunun yanı sıra sağlık bütçesi yüzde 2,5 oranında arttırılarak asgari emeklilik ücreti de serbest meslek sahipleri dahil bin 500 euroya çıkarılacak.

Belçika'nın seçilmiş son hükümeti, ortaklardan De Wevers'in göç krizi üzerine çıkan tartışmalar nedeniyle koalisyondan ayrılmasıyla dağılmıştı. Mayıs 2019'da yapılan federal genel seçimlerden beri hükümet kurma çalışmaları başarılı olamamıştı.

Ülkede halen geçici hükümetin başında Sophie Wilmes bulunuyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir