• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
HAMAS: Yeni yerleşim planları siyonist işbirlikçilerinin yalanını ortaya çıkartıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist işgal rejimi işbirlikçilerinin bahaneleri, normalleşme suçunu Arap kamuoyuna kabul ettirmek için ileri sürdüğü yalanlardan öteye geçmiyor." ifadelerine yer verdi.

Normalleşme anlaşmasına ilişkin konuşan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, "Bu anlaşma Filistin halkının yanında durmaya devam etmemizi sağlayacak, istikrarlı ve huzurlu bir bölgede bağımsız bir devlet kurma umutlarını gerçekleştirmelerini sağlayacaktır." demişti.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) geçtiğimiz günlerde paylaştığı raporda, işgalcilerin 2020’nin başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinli vatandaşlara ait 506 ev ve yapıyı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını açıklamıştı.

Ayrıca hazırlanan raporda, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait mülklere yönelik yıkımlar gerçekleştirdiği ve Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine de hız verdiği belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir