• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: İçişleri bakanını terleten soru!
Mardin`in Mazıdağı ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, halkın sorunlarını dinlemek için çarşı merkezini dolaştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, emekli öğretmen Ahmet Urat`ın \"Başörtü her alanda ne zaman serbest kalacak?\" şeklindeki sorusuna cevap veremedi.


DİYARINSESİ: Sigarasız bir yaşam sağlıklı kadınlar
İnsan sağlığını tahrip edep, maddi yönden de cebe ateş düşüren sigaraya karşı mücadele devam ederken, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, \"Sağlıksız bir yaşam, daha sağlıklı kadınlar\" sloganıyla, sigaraya hayır dedi.

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: Zor koşullarda yaşıyorlar
Amed Göç Edenlerle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AMED GÖÇ-DER), Suriye`nin Resulayn kentinde yaşanan çatışmalardan dolayı Ceylanpınar`a göç eden sığınmacılarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporu açıklayan AMED GÖÇ-DER Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Kan, Ceylanpınar ve çevre köylerine sığınan 10 bin`i Kürt olmak üzere 21 bin sığınmacının zor koşullarda yaşadığını ifade ederek, koşullarının düzeltilmesini talep etti.

 

HABER DİYARBAKIR: Bakan Muammer Güler, başörtüsü sorusuna sessiz kaldı
Emekli öğretmen Ahmet Urat`ın \"Başörtüsü her alanda ne zaman serbest kalacak? Okul birincisi başörtülü kız öğrencilerimiz bu yasaktan dolayı okullarına devam edememektedir. Bu soruna ne zaman bir çözüm getireceksiniz?\" şeklindeki sorusuna Bakan Muammer Güler hiçbir yanıt vermedi.

DİYARBAKIRSÖZ: Batman sağlıkta gelişiyor
Bölge Devlet Hastanesi`nde gerçekleştirilen açık kalp ameliyatında bir hastaya üçlü bypass yapıldı.

YENİ YURT GAZETESİ: Vali Mustafa Toprak, KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu nu ziyaret etti
Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği (khb) Genel Sekreteri Muhammed Güzel Kurtoğlu nu ziyaret etti. Ziyarette, KHB Genel Sekreteri Kurtoğlu tarafından Vali Toprak a Diyarbakır da faaliyet göstermekte olan tüm kamu sağlık kuruluşları ve yapılması planlanan yeni sağlık yatırımları konusunda detaylı bir brfing verildi.

DİYARBAKIR YENİGÜN: Bu çadırda çocuk olmak zor
Suriye`de yaklaşık iki yıldan bu yana süregelen olaylar nedeniyle Türkiye`ye gelen ve Viranşehir`de boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, küçük çocukları için süt ve ilaç yardımı bekliyor.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Baydemir: Selahaddin Eyyubi Üniversitesi`nin kurulmasından memnunuz
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi`nin kurulacak olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir