• DOLAR 32.337
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2233.908
  • ...
Kinayeli sözleri ciddiye alınan Cübbeli yine çark etti: “Boşa düştüm”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Türkiye'deki “2000 Selefi dernekleri silahlanıyor" iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Bir televizyonun canlı yayın konuğu olan Cübbeli, Emniyet'e bilgi vermek için gittiğini, 2 bin lafının kinayeli olduğunu, “savcılığa150 dernek ismini veririm” demediğini söyledi.

Cübbeli, “Dün Emniyet'te 3 saat kadar oturduk. 5 tane dosya götürdüm. Her biri 3-4 sayfadan ibaret. Sorular konuşmamdaki kelimeler üzerine yoğunlaştı. CNN'de geçen konuşmam çözülmüş. Motamot kelime üzerine gidildi. Bu kelimeler üzerinden Batman'da kimleri kast ediyorsunuz dendi. Batman ve Adıyaman üzerinde duruldu. 2000 meselesi soruldu. Orada da ismini verdim, bir abimiz bana dernek olarak bilgi vermişti. Devlette memuriyeti olmamakla birlikte bazı camialarda vazife yapmış abimiz.” dedi.

Emniyette yaşadıklarını anlatan Cübbeli, şöyle dedi:

“Bana ‘Batman’da yapılanma ve adres biliyor musun?’ şeklinde soru soruldu. Ben dedim: “İşte 500 bin kişi, bir milyon kişi Diyarbakır’ın göbeğinde mevlide toplanılıyor.’ Burayı söyledim. Adres veremiyorum, 500 bin kişi, bir milyon kişinin toplanıldığı bir konudan konuşuyorum.’ dedim.”

Program sunucuların, “Diyarbakır’da bir milyon kişiyi toplayan HÜDA PAR’dır, bunun Selefilikle ne alakası var?” şeklindeki soru üzerine Cübbeli, “Ben Selefilik demiyorum. HÜDA PAR olarak değil Hizbullah olarak biliyorum. Bir adres de bilmiyorum. Adıyaman lokalinde bir soru sorulunca da boşa düştüm. Savcılığa 150 dernek ismi veririm demedim.” diye cevap verdi.

HÜPA PAR yetkililerinin program sunucularına gönderdiği “Aziz Peygamberi anma programlarına destek veriyoruz. Mevlid okunmasına, insanların Peygamberi anmasına hiç kimse rahatsız olmaz, ancak PKK’liler rahatsız oluyor. Program bellidir, aziz Peygamberi anma üzerinedir. Ehli kıble tekfir edilemez, ikisi bizim temel ilkemizdir.” şeklindeki mesajın okunması üzerine yeniden çark eden Cübbeli, “Biz onlara selefi demedik ki zaten. Selefiler, Mevlid okuyana kâfir derler. Onlar, Mevlidi çok güzel yapıyorlar. Bizim de hoşumuza gidiyor. Biz şunu diyoruz, selefi şeyi orada oluşturulsa, onlar çatıştırırsa onları diyoruz. Yoksa biz onlara silahlı demiyoruz, terörist demiyoruz, Mevlidlerinde de çok memnunuz.” şeklinde konuştu.   

“Tekfir etmiyorsunuz ama ihbar ediyorsunuz, neden?” şeklindeki soru üzerine zor anlar yaşayan Cübbeli, şöyle dedi: “Selefiliğin alt yapısını biliyoruz, Afganistan’ı biliyoruz, Çeçenistan’ı, Irak’ı, Suriye’yi, Yemen’i biliyoruz. Bunların hepsini Selefiler bitirdi.”   

2 bin rakamın kinayeli olduğunu ileri süren Cübbeli, “Bu iki sene evvelki mesele. Ben kendisine telefon ettim. Senin konuşmana itibaren bu lafı naklettim. Şimdi iş geldi ciddiyete bindi. 'Onlar da bilirler ama bu çokluktan kinaye bir laftır' dedi. Çokluktan kinaye olunca dernek lafının resmi bir yapılanmadır. Sayın Süleyman Bakan Bey de açıkladı, 'Biz suç görmeden müdahale yapamayız' demişti. Hal böyle olunca da dernek lafıyla bu bağdaşmıyor. Haliyle yapılanma. Emniyet bana '2 bin lafını nereden biliyorsun' dedi. Ben de 'falan abimiz' dedim. Onu tanıdılar. O abimiz bir 2 bin lafı telaffuz etmişti. Ben de bu olay üzerine telefon ettim, 'tehlikenin boyutlarını beyandır, çokluktan kinayedir.” dedi.

Mehmet Görmez Hoca’nın “Türkiye’ye haksızlık yapılıyor, bir şeyler dönüyor burada. 2 bin selefi dernek körfezin tamamında yok. Araplar selefiliği terk ederken Türkiye selefiliğin merkezi gibi gösteriliyor.” diye mesaj attığının belirtilmesi üzerine Cübbeli, “Ben zaten 2 bin dernek demedin.” şeklinde cevap verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir