• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Vali Arslan: `İnternet kafeler çok ciddi bir sorun haline geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Yaklaşık 5 aydır Batman`da göreve başlayan Vali Yılmaz Arslan, Batman`daki yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek, Batman`daki kamu kurum ve kuruluşların çalışmaları, güncel konular ve soruları cevaplandırdı.
 
Verilen kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yılmaz Arslan, Batman`da çok güçlü bir basının olduğunu belirterek, basında çıkan haberler nedeniyel katılımcılara teşekkür etti. Vali Arslan, Batman`ı kalkındırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunu basınla birlikte işbirliği içerisinde yapacaklarını söyledi.
 
Daha sonra Vali Arslan, gazetecilerin soruları üzerine soru-cevap şeklinde gündemdeki ve kamu kurumlardaki sorunlar tartışıldı.
 
Ülkemize Sığınan Mültecilere Sahip Çıkmak Gerekiyor
Batman`daki Suriye Mültecilerin sorunlarının sorulması üzerine Vali Arslan, Batman`ın da özellikle de çevredeki olaylar nedeniyle zaman zaman sıkıntılı süreçlere girildiğini ve Suriye`ninde böyle olduğunu belirterek, "İşin bizi ilgilendiren tarafı Suriye`deki olumsuz ortamdan etkilenerek ülkemize sığınan insanlara sahip çıkmak gerekiyor. Türkiye 1,5- 2 yıldır bir çaba gösteriyor. Şuana kadar Suriye`deki Mültecilere yaklaşık 700-800 milyon lira harcandı. Şuanda ilimizde yaklaşık bin 400-bin 500 Suriyeli sığınmacı var. Bu sayıyı net söyleyemiyoruz ve çok sık yer değiştiriliyor. Batman`daki STK`lar bu konuda destek çıkıyor" dedi.
 
Suriye`deki Mülteciler için Batman`daki STK temsilcilerinin kendilerinden kullanılmayan bir okul istediğini dile getiren Vali Arslan, "Bizde şuanda okuldaki eksiklikleri giderip onlara vereceğiz. Belediyeye ait 24-25 boş yer var ve belediyede bu konuya sıcak bakıyor. Arzumuz Suriye`deki durumun bir an önce düzeltilip mültecilerin kendi memleketlerine gitmesidir. Suriye`den gelen vatandaşları soğuk hava şartları nedeniyle mağduriyetlerini asgariye indirme tedbirlerini çalışıyoruz ve bu konuda ödenekte temin ettik. Şuana kadar yaklaşık 200-250 aileye yardım yaptık" şeklinde konuştu.
 
Valilik ve Belediye Birbirlerinin Rakipleri Değiller
Sorulan soru üzerine belediye ile ilişkiler konusuna değinen Vali Arslan, "Belediye ile ilişkiler için kimse doğruyu yapın demesine gerek yok. Doğru neyse yapılır. Valilik ve belediye birbirlerinin rakipleri değiller. Hepsi de devletin kurumudur. Bizimde görevimiz kurumlar arasında koordinasyon yapmaktır. Bir valinin belediye başkanı partür veya başka sebeple yok saymak olmaz. Bu doğru değil. Önyargımız yoktur" ifadelerini kullandı.
Esentepe `nin durumunun sorulması üzerine Vali Arslan, "Esentepe`de otel yapılması için bir sorun yok. Bakanlık projede eksiklik tespit ettiğinden onları tamamlamamız için geri gönderdi. Eksiklikler tamamlanınca Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı onaylayıp otel yapmak isteyenlere verilecek. Diyanetin Esentepe`de cami yapma projesi var, yazışmalar devam ediyor" dedi.
 
Vali Arslan, Batman`da kızamık salgını iddiaları ile ilgili olarak Toplum ve Halk Sağlığı`nın gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, kendisine verilen bilgiye göre, şu anda Batman`da müdahale edildiğini ve bir sıkıntı olmadığının iletildiğini söyledi.
 
Batman`da 100 üzerinde ruhsatsız internet kafe var
Sorulan soru üzerine Batman`daki internet kafelerin çok ciddi bir sorun haline geldiğini belirten Vali Arslan, "Bildiğimiz kadarıyla yaklaşık 100`ün üzerinde ruhsatsız internet kafe var. Bunların ruhsatlandırılması belediyelerin yetkisindedir. Denetimi ile ilgili de Valiliklerde oluşturulmuş içinde belediyeden, emniyetten görevleri bulunduğu komisyonlar bu konuyla ilgileniyor" dedi.
 
Batman`da yaklaşık 450`nin üzerinde internet kafenin olmasının sağlıklı bir gidişatın olmadığını gösterdiğini dile getiren Vali Arslan, "Denetimleri hızla devam ediyoruz ve cezaları da kesiyoruz. Hatta cezaların alt limitten değil artık üst limitten kesilmesi konusunda da arkadaşlara söyledim. İnternet kafedeki sorunlarla ilgili bu işin peşindeyiz ve bu işin peşini bırakmayacağız. Tabi ki internet kafe açmak isteyenlerin hakkı var ancak bunu usulüne uygun prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bu konularda ilgili birim amirleriyle de bir toplantı yaptım. Epey bir ceza kestik ama sadece ceza kesilerek hallolunacak bir konu değil. Bu konuda hem biraz bilinçlendirme yapmamız gerekiyor. Okullarda çocukları bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor ve bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Biz hukuksuzluğa veya hukuksuz uygulamalara izin vermeme konusunda kararlıyız ve buna da devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir