• DOLAR 34.589
  • EURO 36.357
  • ALTIN 2917.033
  • ...
DÜ’de kontakt lens temizleme solüsyonunun üretimi için geri sayım başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitenin sanayiye-şehre açılan penceresi olan TEKNOKENT’te üniversite-sanayi-akademi işbirliği ile tarihi bir projenin gerçekleşmesine ramak kaldı.

Türkiye'de ilk, Diyarbakırlı Bilim insanlarından yerli üretim müjdesi Dicle Üniversitesinin de destek olduğu, KOSGEB ve ULTRON Kimya’nın da paydaşı olduğu,  tamamen yerli/milli ve üretime yönelik, katma değeri yüksek ürünlerin kazandırılması çabaları sonunda amacına ulaştı.

Bu ilk ve önemli başarının mimarları genç akademisyenler, Fen Fakültesinden proje yürütücüsü Prof. Dr. Murat Aydemir, Prof. Dr. Feyyaz Durap, Doç. Dr. Nermin Meriç ve Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Recep Tekin’e Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç tarafından teşekkür edildi ve başarılarının devamı dilendi.

Çok amaçlı kontakt lens temizleme solüsyonları (KLTS), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Merkezi Laboratuvarı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi TÜBİTAK MAM ve Yeditepe Üniversitesi AR-GE ve Analiz Laboratuvarı (YÜ-AGAM) laboratuvarlarında yapılan tüm fiziksel, kimyasal ve bio uyumluluk testlerinden başarı ile geçti. Tıbbi cihazların iyi üretim uygulamaları kapsamında ISO 13485:2016 alınan ve iki patent başvurusu yapılan çok amaçlı kontakt lens temizleme solüsyon (KLTS) üretimi için Dicle Teknokent’te D-sınıfı temiz oda içeren modern AR-GE ve üretim merkezi de kuruldu.

Diyarbakır TEKNOKENT çatısı altında faaliyet gösteren ve bağımsız bir firma olan ULTRON Kimya, üniversite ve KOSGEB’in ekonomik desteğiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak, yerli ve milli imkânlarla, kontakt lens temizleme solüsyonunda üretim aşamasına geldi.

Bölgenin hem AR-GE hem de üretim merkezi haline gelen Dicle Üniversitesi TEKNOKENT’inde tüm testleri tamamlanan kontakt lens temizleme solüsyonunun üretimi için geri sayım başladı. Ürünün Haziran 2021’de seri üretimi planlanıyor.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir