• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Bakan Varank: "Türkiye'nin geleceğini parlak görüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Gaziantep TÜBİTAK Kitapları ile Buluşuyor" programına katılan Bakan Varank, her okula istisnasız TÜBİTAK kitaplığı kazandırdıklarını ifade etti.

 

Şahinbey Kültür ve Sanat Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen programda öğrencilere hitap eden Bakan Varank, TEKNOFEST'e katılmak için geldiği Gaziantep'te kitap dağıtım etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TEKNOFEST'i "ayakları yere basmayan festival" olarak nitelendiren Varank, festivalin üçüncüsünü bu yıl Gaziantep'te gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Varank, TEKNOFEST'in Türkiye'de sivil toplumla kamunun bir araya geldiğinde ne kadar başarılı işlere imza atabileceklerini gösteren önemli bir festival olduğunu belirterek, "Burada özellikle toplumun her kesiminde bilimi, teknolojiyi sevdirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim kabiliyetlerini topluma göstererek, onlar tarafından sahiplenilmesini sağlamak için gayret gösteriyoruz." dedi.

Salgın nedeniyle TEKNOFEST etkinlerinde bazı kısıtlamalar yapıldığını anımsatan Varank, festivalin Anadolu'da ve Gaziantep'te büyük bir coşkuyla sürdüğünü ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Anadolu'daki ilk festivalin güzel geçtiğini belirten Varank, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen festivale katılan öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını dile getirdi.

Bakanlığının ve bağlı kurumların Türkiye'de bilimin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Varank, bunlardan bir tanesinin de bilim kültürünün yaygınlaştırılması ve gençlerin bu alana teşvik edilmesi olduğunu belirtti.

TÜBİTAK kitaplarının dağıtımı ile ilgili bir program başlattıklarını ifade eden Varank, her okula istisnasız TÜBİTAK kitaplığı kazandırdıklarını belirterek, bu eserlerle de gençlerin bilim ve teknoloji yolunda önemli başarılar elde edeceğine dikkat çekti.

Tokat ve Konya'da TÜBİTAK eserlerinin dağıtıldığını aktaran Varank, Gaziantep'te de Vali Davut Gül ve Şahinbey Belediyesi'nin büyük katkıları ile TÜBİTAK eserleri kazandırdıklarını belirtti.

"Çok nitelikli bilim kitapları çıkarıyoruz"

İstisnasız her okula birer TÜBİTAK kütüphanesi kazandırdıklarını ifade eden Varank, "Bu çalışmanın etkilerinin ne kadar iyi olduğunu diğer şehirlerimizden geri dönüşlerden aldım. İnşallah bu eserlerle yetişen gençlerimiz gelecekte çok önemli işlere imza atacaklar. Bilim yolunda, teknoloji yolunda önemli başarıları elde edecekler. TÜBİTAK yayınları gerçekten değerli yayınlar. 50 yılı aşkın süredir yayınlanan dergilerimiz var. Çok nitelikli bilim kitapları çıkarıyoruz. Bunların ana okuldan liseye kadar buluşuyor olması gerçekten faydalı olacak. Şahinbey Belediyemize de teşekkür ediyorum." dedi.

Varank, Şahinbey Belediyesinin okullarda teknoloji atölyeleri kurulması yönündeki ortak partner olma yönündeki teklifini olumlu bulduklarını, kalkınma ajansları vasıtasıyla bu konuda destek vereceklerini belirtti.

"Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak gibi bir görevimiz var"

Türkiye'nin geleceğini parlak gördüklerini belirten Varank, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak gibi bir görevimiz var. Bunun da yolunun katma değerli üretimden geçtiğinin farkındayız. Bunu düşünürken de hayalimizde hep gençlerimizin ne kadar cevval olduğu ne kadar önemli işleri rahatça başarılı bildikleri geliyor. Burada yapılması gereken şey bu katma değeri oluşturacak insanların tabi ki yetiştirilmesinden geçiyor." diye konuştu.

"Gaziantep, kültürü, turizmi ve tarihiyle Türkiye'nin çok önemli bir sanayi şehridir"

Gaziantep'in Türkiye'nin önemli bir şehri olduğunu belirten Varank, şunları kaydetti:

Gaziantep, kültürüyle, turizmiyle, tarihiyle önemli bir şehrimiz ama aynı zamanda Türkiye'nin çok önemli bir sanayi şehridir. Buradan yapılan ihracat gerçekten bize gurur veriyor. Ama Gaziantep sanayisine baktığımızda yüksek teknolojiye olan ihtiyacı da görebiliyoruz. Burada oluşturacağımız altyapılarla burada yapacağımız yatırımlarla özellikle insan kaynağına yapacağımız yatırımlarla Gaziantep sanayisini de dönüştürecek işlere imza atabileceğiz. Bu manada Bakanlığımızın bütün kurumları gerek KOSGEB gerek kalkınma ajansları olsun, biz Gaziantep'i göz bebeğimiz gibi görüyoruz ve buraya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gaziantep ekonomisi de sanayisi de bundan çok daha ileri noktalara gelecek.

Deprem master planıyla ilgili de bir çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Bakan Varank, TÜBİTAK'ın bilim kültürünü yaygınlaştırma ve destek vermenin yanı sıra kendi enstitüsüyle çalışmalar yapan çok önemli alt yapılara sahip bir kurum olduğunu belirtti.

Varank, Türkiye'deki master planları çalışmalarına da TÜBİTAK vasıtasıyla destek vermek istediklerini ifade etti.

Program çocuklara kitap dağıtılması ve deprem master planı protokolünün imzalanmasının ardından sona erdi.

Şahinbey Belediyesinin meslek edindirme kurslarında eğitim gören gençlerin eserlerini de inceleyen Varank, toplantının sonunda beraberindekilerle öğrencilere temsili olarak kitapları teslim etti.

Programa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, milletvekilleri ile öğrenciler katıldı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir