• DOLAR 32.624
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2506.18
  • ...
Robokod öğrencileri 2 projeyle Teknofest’te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Robokod Robotik Kodlama ve Yazılım Otobüsü öğrencileri tarafından geliştirilen AGÜS (Akıllı Geçiş Üstünlüğü Sistemi) ve Islak Kirpi Projeleri, 2020 Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde birçok önemli projenin arasından sıyrılarak finallere kalma başarısı gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başarılı öğrencilerle biraraya gelerek genç beyinleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öğrencilerimizin bu başarısından büyük mutluluk duydum ve gururlandım. Bursa zaten sanayi ve üretim şehridir. Artık tüm sektörde akıllı kavramının önem kazandığı süreçte akıllı şehircilikte ön plana çıkıyor. Dinlediğimiz iki projede bizleri heyecanlandırdı. Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojik atılımla ülkemizin yazılım ve kodlama konusunda geleceğini inşa etmek amacına katkıda bulunabilmek amacıyla Robokod Robotik Kodlama ve Yazılım Otobüsü Projesini Kasım 2018’de hayata geçirdik. Proje kapsamında iki adet otobüs, eğitim otobüsü içleri dizayn edildi. Eğitim için gerekli materyallerin bulunduğu bilgisayar ve arduniolar ile desteklendi. Hareketli bir sınıf niteliğine dönüştürüldü. 12 kişilik sınıf oluşturuldu. Bu sınıflarda 8 farklı grupla bir otobüste toplam 96 öğrenciye eğitim verilmesi amaçlandı” dedi.

AGÜS VE AKILLI KİRPİ

Teknofest 2020’de yer alan AGÜS (Akıllı Geçiş Üstünlüğü Sistemi) projesi hakkında bilgi veren takım kaptanı Abdullah Davarcı, nesnelerin, binaların ve araçların birbirleriyle internet ve radyo vericileriyle iletişim kurmasını sağladıklarını belirtti. Acil durumlarda trafiğin rahatlatıldığını ve binaların araçların durumu hakkında bilgilendirildiğini anlatan Davarcı, akıllı kavşaklar dışında şehrin tümünde düşük maliyetle akıllı şehirciliğin de uygulanabileceğini dile getirdi. ‘Akıllı Kirpi’ projesi hakkında bilgi veren takım kaptanı Ömer Faruk Sarul ise, projeyi Afrika’da yaşan ve üzerindeki dikenlerle ortamdaki nemi vücudunda depolayarak su sıkıntısını gideren ‘Molok’ isimli hayvandan esinlenerek geliştirdiklerini anlattı. Günümüzdeki önemli sorunlardan birisinin de yetersiz temiz su kaynakları olduğunu söyleyen Sarul, geliştirdikleri projenin her koşulda su toplayabildiğini belirtti. Oluşturdukları küçük prototip cihazıyla oldukça fazla su üretebildiklerini aktaran Sarul, projenin su sıkıntısının giderilmesine önemli katkı sunacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir