• DOLAR 34.271
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2920.919
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 15 Haziran 2011 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
Bingöl Gazetesi: Başbakan teşekkür için gelecek
Erdoğan, yüzde 60`ın üzerinde oy aldığı illere teşekküre gidecek

Seçim bitti, AK Parti teşekkür turuna çıktı. Başbakan Erdoğan`ın talimatı üzerine AK Partili milletvekilleri mazbatalarını almadan, seçmene teşekkür için ilçe ilçe dolaşacaklar. Erdoğan da, Bingöl ile birlikte birkaç ile gitmek için hazırlıklara başladığı açıklandı.

Başbakan Erdoğan, seçim sonrasında bu kez teşekkür için yollara çıkıyor. Parti kurmaylarıyla görüşen Başbakan, "Oy oranının yüzde 60`ın üzerinde olduğu illere bizzat teşekkür ziyaretine gideceğim" dedi.


Bingöl Olay Gazetesi: Hac kuraları sinevizyondan takip edildi
Bingöl`deki hacı adayları İl Müftülüğü`nün kurduğu sinevizyondan Hac kurası çekimlerini takip etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bilgisayar ortamında yaptığı hac kurası çekimlerini, Bingöl`deki hacı adayları Bingöl İl Müftülüğü tarafından Hacı Hıdır Camii Konferans Salonu`nda kurulan sinevizyondan takip etti. Dün saat 11.00`de Ankara`dan canlı olarak gerçekleştirilen kura çekimlerini Bingöl`deki hacı adayları merakla seyretti.

Bingölün Sesi Gazetesi: Diyarbakır`da Bingöllü vekil
Diyarbakır`da AK Parti`den 5. sıra milletvekili adayı olan Bingöllü Cuma İçten, 12 Haziran`da yapılan genel seçimlerde milletvekili seçildi.

Diyarbakır`da iş dünyasının tanınan simalarından olan Cuma İçten, Ak Parti Diyarbakır temayül yoklamasında en fazla delege oyu alarak yoklamada birinci olmuştu. Ak Parti Diyarbakır 5. sıra adayı olan İçten, Ak Parti`nin Diyarbakır`da 5 milletvekili çıkaracak kadar oy almasıyla Diyarbakır`ın yeni vekili oldu.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: AK Parti neden kaybetti?
Her seçimde Bingöl`den rekor oranda oy alan AK Parti bu seçimde neden kaybetti? Bu yenilginin nedeni neydi? AK Parti mi çok zayıftı, yoksa bağımsız aday mı çok güçlüydü? İşte Kent Haber`e verilen çarpıcı yanıtlar…

2002 ve 2007 genel seçimleri ile 2004 ve 2009 mahalli idareler seçimlerinde AK Parti`ye rekor düzeyde oy vermekle kalmayıp Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa referandumunda da AK Parti`nin eğilimleri ekseninde tavır alarak yine rekor oranda oy veren Bingöl, bu kez farklı bir yol izledi. 2007 genel seçimlerinde AK Parti`ye en fazla oy veren il olarak adından söz ettiren Bingöl, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde bu kez üçüncü milletvekili tercihini Barış ve Demokrasi Partisi`nin desteklediği Bağımsız Aday Dr. İdris Baluken`den yana kullandı. Seçim sonucunda sandıktan çıkan 2-1`lik sonucun ardından AK Parti`nin kaybetme, bağımsız adayın da kazanmasındaki etkenleri tartışmaya açana Kent Haber, sivil toplum örgütleri ve meslek grupları temsilcileri ile eğitimcilere ve hukukçulara sordu: "AK Parti neden kaybetti?"

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Su kesintisi yapılacak
Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü`nden yapılan açıklamada, Kürüksuyu İsale hattında yapılan deplase çalışmaları nedeniyle yarın su kesintisine gidileceği bildirildi
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir