• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SP`den Bartın Valisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yazılı açıklama yaparak Bartın Valisi`ne tepki gösterdi.

 

Fırat, Bartın Saadet Partisi İl Teşkilatına ziyarette bulunurken il başkan yardımcısı tarafından karşılanan Bartın Valisi`nin kameralar karşısında gösterdiği tepki ve yaptığı konuşmanın Türkiye kamuoyunda şok etkisi yarattığını kaydetti.

 

Parti il yöneticilerini ağır sözlerle eleştiren Valinin 40 yıl evvelki devlet anlayışıyla hareket ederek \" Neden beni il başkanı karşılamıyor\" diyerek ortalığı birbirine kattığını belirten Fırat, \"Ben `Cumhurbaşkanlığını temsil ediyorum` diyen Sayın Vali, şunu da unutmamalıdır ki siyasi partiler de halkı temsil etmektedir ve Cumhurbaşkanını da bu halk seçmektedir. Kaldı ki Bartın Valisi`nin sözleri ve davranışları birkaç gün evvel Çankaya`da toplanan Sayın Valilere cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan tavsiyelere taban tabana ters düşmüştür. Bu talihsiz haberi eminim Sayın Cumhurbaşkanı da izlemiş ve gereğini de yapacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Fırat açıklamasının devamında, \"Saadet Partimiz, halkını bağrına basan devlet erkânı ve mülki amirlerine her zaman gerekli hassasiyeti ve önemi göstermiştir. Bu tür hakaret içeren söz ve hareketleri hak etmemiştir. Bundan dolayı Sayın Vali`nin ilin en büyük amiri olması sıfatıyla Saadet Partisi camiasına karşı üstüne düşeni yapmalı ve bu olumsuzluğu ortadan kaldırmalıdır\" ifadelerini kullandı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir